A 30-49 négyzetméteres bérlakás a legkeresettebb Budapesten

2018. július 12. 12:20
A budapesti bérlakáspiacon az első fél évben a legnagyobb kereslet a pesti oldalon a VIII., XIII. és XIV., míg a budai oldalon a XI. kerületben található 30-49 négyzetméteres, egy- és másfél szobás, téglaépítésű bútorozott és gépesített lakások iránt volt – közölte a Rentingo.com lakás- és lakótárskereső online portál.

A közleményben Danóczy Balázs, a Rentingo.com ügyvezetője kifejtette, a bérlők többsége ma már a teljes körűen gépesített és bútorozott lakásokat részesíti előnyben. Ezt a trendet erősíti, hogy a bérbeadási céllal vásárolt új építésű ingatlanokat a legtöbb esetben gépesítve adják át. 

Hozzátették, az év első hat hónapjában a lakások átlagos havi bérleti díja valamivel több mint 123 ezer forint, míg a négyzetméterre vetített átlagos havi bérleti díj 3115 forint volt. 

A bérleti díj mértékét befolyásolja, hogy a lakás melyik kerületben található, milyen az állapota, felszereltsége, illetve, hogy a lakás külön bejáratú vagy egymásból nyíló szobákkal rendelkezik-e.  

A közlemény szerint a nagyobb vagy kedvezőtlen beosztású lakásoknál előfordul, hogy a négyzetméterre vetített bérleti díjak a 2000 forintot sem érik el, ezzel szemben a kis méretű, 40 négyzetméter alatti galériázott garzonoknál az átlagos bérleti díj négyzetméterenként többnyire 4000-4500 forint közelében mozog. 

Ugyanakkor megjegyezték, hogy lakásbérlésnél a bérleti díj mellett a bérlőknek a rezsivel és a közös költséggel is számolniuk kell, ami a Rentingo.com számításai szerint egy négyzetméterre vetítve havonta átlagosan további közel 500 forintos kiadást jelent.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Röhej, ami a fővárosi lakáspiacon zajlik...az ember végigfut a hirdetéseken, és elmegy minden életkedve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés