Fejlesztési pénzek

Varga Mihály: az euró bevezetése nem elegendő a felzárkózáshoz

2018. április 28. 16:40
A felzárkózás legfontosabb eszköze a versenyképességet támogató tagállami gazdaságpoltika, az euróövezeti tagság önmagában nem szünteti meg Európa keleti felének a lemaradását – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Szófiában az Ecofin Tanács ülésén.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a tárcavezető az uniós országok gazdasági és pénzügyminisztereinek testülete előtt kijelentette: a termelékenységi, a foglalkoztatási, a befektetés-ösztönzési és a technológiai reformok terén meg kell hagyni a tagállamok mozgásterét.

Varga Mihály közölte, hogy a magyar álláspont szerint az Európai Unió képes csökkenteni a régiók fejlettsége közötti különbségeket, a kohéziós politikát pedig a felzárkóztatás fontos eszközének nevezte. Hozzátette, hogy Magyarország az uniós források fenntartását szorgalmazza és arra törekszik, hogy minél nagyobb fejlesztési kerethez jusson a következő uniós költségvetési ciklusban.

(MTI, Címlapkép: Flickr)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem sem kell.

Az euró bevezetésével kapcsolatban az ellenzék csak hallgasson. A 2002 után a balliberális kormánynak lehetősége lett volna 2007-ben az eurót bevezetni, ha teljesítik a követelményeket. Ha akkor megtörténik, akkor nem lett volna devizaválság 2009-ben.
Persze ahogy oly sok mindent, ezt is elqurták az öszödi böszmék. Bezzeg a pénzek eltüntetésében meg a hazugságokban sikeresek voltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés