Idén is erős marad a növekedés

A vártnál jobban nőtt a bruttó hazai termék a tavalyi negyedik negyedévben

2018. február 14. 12:36
Az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a bruttó hazai termék (GDP) tavaly a negyedik negyedévben az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint, akik idén a tavalyit megközelítő vagy azt meg is haladó emelkedésére számítanak.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint 2018-ban 3,8 százalék körül lehet a GDP éves növekedési üteme a tavalyi 4 százalékot követően, 2019-ben ugyanakkor lassulhat a bővülés.

A CIB elemzése szerint az idén is erőteljes, de a tavalyinál valamivel lassabb, 3,5-3,7 százalékos ütemű GDP-növekedés valószínűsíthető – közölte Jobbágy Sándor, a bank elemzője.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is úgy vélte,  hogy a lendület az idén is kitarthat: a GDP 3,5 százalék körül bővülhet, de megjegyezte, hogy a növekedés ennél nagyobb is lehet.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint ugyanakkor a növekedés akár jóval meg is haladhatja az optimistának tekintett 4,5 százalékos előrejelzésüket, jövőre pedig 3,6 százalékot várnak.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője 2018-ra 3,5, 2019-re pedig 3,3 százalékos GDP-növekedést vár, de ez felfelé is módosulhat az év folyamán.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés