A fekete cica

2017. szeptember 14. 11:24

Hosszabb ideje gondolkodom azon, miért működik a magyar gazdaság többé-kevésbé még mindig, annak ellenére, hogy immár hét éve egy teljesen abszurd hitrendszer irányítja.

2017. szeptember 14. 11:24
Mérő László

„A technika egyszerűen csak működik, függetlenül attól, hogy ki miben hisz, és miben nem.

A gazdaság is ilyesvalami. Nem teljesen, mert léteznek benne olyan termékek és szolgáltatások, amelyek csakis valamelyik hit követőinek szólnak, a másban hívők számára egyszerűen értelmetlenek. Mondjuk, az a szolgáltatás, amely némi pénzért szombatonként elvégzi az ortodox zsidó hitűek számára mindazt, amit nekik olyankor a hitük tilt, például felkapcsolja a villanyt vagy befűt. Ezzel együtt mind a termelés, mind a fogyasztás nagy része független attól, hogy ki miben hisz.

Mindez azért jutott eszembe, mert már hosszabb ideje gondolkodom azon, miért működik a magyar gazdaság többé-kevésbé még mindig, annak ellenére, hogy immár hét éve egy teljesen abszurd hitrendszer irányítja.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2019. március 18. 13:47
Elég lett volna csak annyit írni: "Na jó, tenyleg működik a fideszes gazdaságpolitika (pedig hogy drukkoltunk, hogy megbukjon), de ennél még sokkal jobban is lehetne csinálni. Bizony! És külonben is! Akkor is meg fog bukni, bi-bi-biii!" Csak ezt sokkal nehezebb lett volna "tudományos" maszlagba csomagolni.
tevevanegypupu
2018. december 22. 23:58
És ő egy matematikus..ráadásul..Pedig vannak írásai amiket kedvelek, de ami a ideológiát és a számolási módszereit illeti..hát azok enyhén szólva is olyan bajnaigordonosak..
Bölcs Ész
2018. december 19. 08:55
A libsik egy törpe kisebbség, de még mindig övék a sajtó 2/3-a. Milliók agyát mossák át minden nap.
atila68
2018. november 08. 14:15
Abszurd hitrendszer. Írja mindezt egy szélsőséges rétegnek szóló radikális lap hasábjain.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik