Okos szemüveg vakoknak és gyengénlátóknak

2017. február 16. 8:30
Az eSight okos szemüveggel ismét lát egy 13 éves kora óta vak nő.

A 13 éves kora óta vak Yvonne Felix 5 éve hordja az eSight okos szemüveget, most a virtuális és kiterjesztett valóság headseteknél kisebb és elegánsabb, a korábbiaknál sokkal fejlettebb 3-as számú változatot, elöl HD kamerával és két szenzorral. Ő volt az eszköz első bétatesztelője.

A szerkezet belsejében két OLED képernyő és hatékony prizmák találhatók, és természetesen van benne processzor is. Az egész egy kicsi kontroller/elemcsomagra kapcsolódik, az elemek 3-4 óráig bírják. A kamera képeket, a szenzorok adatokat gyűjtenek, a feldolgozott adatokat – képeket – a jelenleg az eSight Közösségi Fejlesztését vezető Felix szemétől milliméterekre lévő pici kettős képernyő jeleníti meg. A zoommal 24-szeres nagyítás is lehetséges. Az információ a nő minimálisan funkcionáló retináját stimulálva jut el a szemen keresztül az agyba.

A normális látásélesség 20/20, 20/200-tól számít valaki legálisan vaknak. Felix látásélessége 20/400 volt, az eSighttal viszont 20/25. A gyerekeit sem látta előtte.
A két szem közti távolság beállítását leszámítva, az eSight 3 szemüveg lényegében plug-and-play („csatold és játszik”) szerűen működik. A felhasználó a kontroller segítségével javíthat a képen, az eszközön van villanófény funkció is.

Más képalapú, olvasásra, számítógépezésre, sétára stb. külön-külön használt megoldásokkal ellentétben, az eSight 3 integrált szerkezet.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában