Holnap népszavazás

2016. október 1. 15:17

Fenyvesi Gábor
Nógrád Megyei Hírlap
Annyi valóban igaz, hogy ez a népszavazás nem ügydöntő, de azt tudni kell, hogy egy eredményes és érvényes népszavazás jogalkotási kötelezettséget ró a parlamentre.

„Vasárnap Magyarország választói népszavazáson döntenek arról, engedik-e, hogy akaratuk ellenére illegális bevándorlókat telepítsenek országukba. Van-e értelme egy ilyen népszavazásnak? Van.

Bővebben. Rengeteg a kritika a népszavazás miatt mind nyugatról, mind pedig a hazai ellenzék részéről. Annyi valóban igaz, hogy ez a népszavazás nem ügydöntő, de azt tudni kell, hogy egy eredményes és érvényes népszavazás jogalkotási kötelezettséget ró a parlamentre. Azért is kritikával illetik a kormányzatot, hogy miért ágál ez ellen a kötelező kvóta ellen. Érdekes, az nem probléma, hogy Olaszországban 50 menekült betelepítése ellen tüntetnek. Az sem baj, hogy Franciaországban a települési önkormányzatok írnak ki népszavazást a migránsok betelepítése ellen. Mi ez, ha nem kettős mérce?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy országos népszavazás más, mint a helyi népszavazás.
Amennyiben a magyarországi népszavazás érvényes lesz és az Országgyűlés törvényt alakot, azt három évig nem lehet megváltoztatni és minden képviselőre kötelezettséget ró. Beleértve az EU--s képviselőket is.
Ezért van a nagy ágálás.

A Nyugat a jot nem, a rosszat pedig szivesen megosztana velunk.
Negyven evet bolyongtunk a pusztaban/ kommunizmusban, ok a dolce vitaban, most elvennek, elhalasznak tolunk a szakembereinket, helyette pedig kiosztanak nekunk az iszlam buszke harcosait.
Hat nem!

Nem maradunk annyiban.
Ha nem tudod bizonyítani akkor ne hozzad elő.

Nincs kétharmad. Úgy van kétharmad, hogy Fidesz+Jobbik. Nem tudtad? Hol élsz?

Leírtam, hogy eredményes népszavazás kapcsán hozott törvényt az országgyűlés nem változtathatja meg. Ez nevezik kötőelemnek. Ezt se tudtad?

Nem tudom, hogy az igazságügyi miniszter milyen törvényt fog beterjeszteni, de biztos vagyok benne olyan lesz, amely az országgyűlésre, tagjaira, beleértve a EU-s képviselőket is, kötelező érvényű lesz.

LOL
Vasárnapi Hírek+publicius.hu

Annyiban befolyásolja az EU-t, hogy a kormányfőt köti az országgyűlés határozata, így a Kormányfők Tanácskozásán ezt kell képviselnie. Amennyiben pedig ott nincs meg a 100 %-os támogatás, akkor nem lesz végrehajtó.
Már sokszor hivatkoztam az Uniós Alkotmányra, amelyet hasonlóképpen nem fogadtak el.

Az pedig vitatott, hogy az EP és a Miniszterek Tanácsa elrendelheti e többségi szavazattal a kötelező kvótát. Ebben az Európai Bíróság fog dönteni, várhatóan jövő év márciusában.

Juncker asztalán van a tervezet a Dublini rendelet módosítására, amely tartalmazza a kötelező kvótát. A terv szerint októberben akarják a Kormányfők Tanácsa elé terjeszteni.
Várhatóan egy érvényes népszavazás nagyobb súlyt fog adni, hogy a magyar miniszterelnök ellentmondjon. Főleg akkor, ha ezt más országok is követik.

Bár 72 éves vagyok, de nekem nincs járókeretem, így nincs mit kirúgnod. Minden esetre megapprobálod a lábam kirúgni, de akkor készülj fel arra, hogy úgy fognak összedrótozni.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. október 1. 16:08

Ne nyugtalankodj. Te majd kapsz három muszlim szülőgépet, meg egy háziúrat a liberálisoktól ajándékba.

outlaw ! Hiába próbálkozik, mert ki vagy ikszelve. Az értéktelent a szemétgyűjtőbe.

Miért nem te adod meg címed?
Egyébként nem kérem, mert abban is hazudnál.

A másik nick nevén ennél sokkal undorítóbb.
A gyerekszobája a kecskeól volt.

Hadd mekegjen, kinlódjon a szoláriumos. Majd ha megunom kiikszelem.

Ebben van a kutya elásva és a balliberálisok ettől tartanak.

"A magyar voks széthasíthatja Európát írta - az Il Messaggero című római napilap, hangsúlyozva, hogy a "magyar lázadás" az a kavics lehet, amely dominó-effektust indíthat el. Annak az elvnek az érvényesülése, hogy az egyes tagállamoknak nem kell tudomást venni a közösségi döntésekről, halálos csapást mérhet az európai integráció eszméjére."

Vagyis, az integráció, a birodalom építés kerülhet veszélybe.

Mi van egérke?! Kitört belőled a vakegér dühe?
Foglalkozzál a poszt témájával! Ja, hogy ahhoz nem értesz? Akkor menjél és etesd meg a kecskéket.
Egyébként meg olyan ne erőskö9djön, akit gyermekkorában a szita alatt tartottak nehogy elvigye a macska.

:-)
Ez nem a reklám helye.
A szövegstílusról úgyis rá fogsz ismerni.

Várd. Az egri vár is vár már több száz év óta.
Pszichiátria kezeltekkel nem levelezek.
A szádat meg mossad ki, mert idáig bűzlik.

Értéktelenek. Azért jó néha rajtuk nevetni és kizökkenteni őket a megjátszott stílusukból. Már elküldtem oda ahova való.

"Romantikus Erőszakra vonnak élőláncot a parlament köré Gyurcsányék"
http://www.atv.hu/belfold/2016..

Lesz romantikus gumilövedék?

Válaszok:
Berecskereki | 2016. október 1. 17:08

Bocs. Ezt lehagytam.

"A baloldali párt megmozdulására reagálva ellen demonstrációt szerveztek a Kossuth térre a nemzeti radikálisok. „A liberálisok az idegenek kezére akarják átjátszani az országot, hogy bábeli zűrzavart okozva, megszállhassák az életterünket” - írják. “A magyar fiatalok, legyenek azok radikális hazafiak vagy futball klubok szurkolói netán nemzeti szervezetek tagjai, ott lesznek, hogy a liberálisok pofájába kiáltsák: Nem fogjuk hagyni, hogy megszállják az országunkat” - teszik hozzá. A rendezvényen a Romantikus Erőszak fogja szolgáltatni a talpalávalót."

Riogat a nyugati sajtó, miközben félnek a dominó effektustól.

"Dominó-effektust indíthat el Magyarország

„Az Egész Európa Merkel ellen”

A Die Welt vezércikkében is kitért a magyar kvótareferendumra: az Egész Európa Merkel ellen című írásban a szerző, Dirk Schümer kiemelte, hogy az utóbbi időszak “választási katasztrófái” után két fronton is fenyegetik a német kancellárt: délen szakítani akarnak a megszorító költségvetési politikával, keleten pedig a befogadás kultúrájával. Ez utóbbival kapcsolatban kifejtette, hogy a magyarországi népszavazás eredménye már most biztos: “a szavazók igent mondanak a kemény rezsimre, amely már 175 kilométeren biztosítja kerítéssel a nemzeti határt”, és Orbán már régen nincs egyedül az uniós menekültkvóta elutasításával.

Pozsony és Bukarest között pártállástól függetlenül sehol sem látják be a politikusok, hogy miért kellene pakisztáni, bangladesi vagy szenegáli gazdasági menekülteket befogadniuk, amikor saját polgáraik százezrei kénytelenek emigrálni, gyakran gyermekeik nélkül Nyugat-Európába, hogy dolgozhassanak”
http://www.hirado.hu/2016/10/0..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés