Menekülteket látogatott a pápa, párat magával is vitt a Vatikánba

2016. április 17. 11:21
Több mint tíz menekültet vitt magával Ferenc pápa a Vatikánba. A migránsok között sorsoláson dőlt el, hogy kik mehetnek vele.

Leszbosz szigetére látogatott Ferenc pápa, hogy kinyilvánítsa az egyház együttérzését az ott ragadt menekülteknek. A pápa tizenkét szíriai és két afgán menekültet magával is vitt a Vatikánba. A menekültek között sorsoláson dőlt el, hogy kik mehetnek vele. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sorsolás akár működhet is. Minden ország mond egy számot, a Vatikán azt mondta 10, de a többinek kerítés, stb. Amerikában is van zöld kártya-sorsolás.

Ja, hogy a pápa nem ezt akarja. Akkor?

Ferenc az elmúlt évtizedek leghitelesebb pápája.

Válaszok:
veletlen | 2016. április 17. 19:10

Nekem Rómáról Mohács szokott az eszembe jutni.
Jelentős összegekkel támogatták Michelangelo, Sebastiano del Piombo, Raffaello és Cellini munkásságát.
Rómát újjá építik.
Háborúznak a protestánsokkal és hagyják a elveszni az országot 150 évig.
Búcsúcédulák.
Szóval lőttek pár bakot eddig is, nincs ebben semmi rendkívüli: az egyház meg fog újulni, mert az egyház a hívek sokasága.

"A menekültek között sorsoláson dőlt el, hogy kik mehetnek vele."

Hát ez kabaré.:DDD

Ezen a "sorsoláson" csak muszlimok vehettek részt?

Lassan leomlik a máz az egész rendszerről.

A pápától nem szabad elvárni a gondolkodást, csak az irgalmat. Az ilyen pápai megvezetetteknek még az is megfelelne, ha a pápa irgalmában egymilliárd éhes sáskát (sáska alatt sáskát értek) hozna Európába, és engedne szét. Mert nekik ez olyan, mintha Isten tenné, nem hajlandók észrevenni, mennyire gyarló tud lenni az ember, különösen akkor, ha egy gyarló rendszer áll mögötte. Tudjuk jól, hogy rossz emberek közt gyakran a jó emberek is rosszul kezdenek viselkedni. A pápasimogatók azt sem hajlandók felfogni, hogy 10-14 embert befogadni valóban lehetne irgalom, és semmi probléma nem lenne vele, ha a pápa nem beszélne közben marhaságokat is. Ez a 10-14 ember nem az irgalom jelképe lett, hanem a pápa által mondott marhaságoké.

Azért kicsit remélem, hogy ennek a 14-nek :-) tudnak munkát adni a falakon belül. Azért takarítani is kell, bolt is van ott, művelődni is lehet... A müezzint reményeim szerint nem sietik el, de Rómában van mecset.

Szóval ennyivel - ha hajlandóak együttműködni - megbírkózik a Vatikán, és mindenesetre jobb ajánlatot tud nekik tenni, mint egy német menekülttábor. A baj nem ez. A baj az, hogy ezen a 14 emberen kívül még vannak páran... Emiatt talán helyesebb lett volna ezt a 14-et kisebb médianyilvánosság mellett befogadni.

Téged nem zavar a testedbe ékelődött baktériumokkal teli szálka, mely vérmérgezést okoz és lassan meggyilkol?

A gerendák is probléma, ne terelj.

Jó látni, hogy míg a szájkeresztények gyűlölködő, migránsellenes szólamokat hangoztatnak, Ferenc pápa az evangéliumi tanításoknak megfelelően végzi dolgát: gyámolítja a menekülteket és a nincsteleneket. Csak így tovább, szentatya!

Sorsolással! Megáll az ész! Hangszórót nem adtak ajándékba?Igazi celebpápa! Így legalább érthető miért puccsolták meg Benedeket, hogy ilyen beteg, meg olyan beteg......a mai napig tudtommal semmi baja! Úgy mondott le, hogy lemondatták. Kellett a hely a "megfelelő" embernek!

"Menekülteket látogatott a pápa, párat magával is vitt a Vatikánba"
Még Gyurcsánytól is ötletelt! Mennyi időre viszi őket magával, és mit fog velük kezdeni?
Jól megoldotta a problémát!
A híradóban mutatták, hogy Párizsban micsoda pusztítást csináltak migránsok az egyik metróállomás környékén. A pápa szavai jutottak eszembe. "Ők is emberek, nekik is van nevük, érzéseik, szükségük van a könyörületességre. Amúgy igen!

"XVI.Benedek pápa maga mondott le."
Ne röhögtesd ki magad!
Mondok egy hazai példát. Medgyessy is magától mondott le. Gyurcsány is magától mondott le.
Mennyire tudod értelmezni a dolgokat?

Most látom te mindenkit bosszantani akarsz! Nálam ez nem jön be. Azt turbékolsz, amit akarsz.

Vakhangya legjobb tanítványa vagy, ...ha nem ő maga! :))))

Bocs, de irgalmasságot nem csöndben kéne gyakorolni a Szentírás tanítása szerint akár a pápának is?

Amit médianyilvánosság előtt hajtanak végre, az nem puszta irgalmasság, hanem a nyilvánosságnak szóló prófétai jel, önmagán túlmutató cselekedet. Pl. mint amikor Betániában az asszony egy korsó nárduszolajat öntött Jézusra. Nem csak ráöltött 300 dénárt, hanem mindenkinek az orra alá dörgölte, hogy Jézus halála és temetése küszöbön áll.

Na, itt csak annyi a bajom, hogy nem tudom, önmagán túlmutató prófétai jelként mit jelent a pápa gesztusa.

Ezt te a kívülálló emberekre vonatkoztatod? Mert az téves értelmezés. A Szentírás szerint a jótettek kedvezményezettjeinek kell oda eljutnia, hogy ne téged dicsőítsenek, hanem a mennyei Atyát, akinek eszköze tudtál lenni.

Pl. ha névtelenül tudsz adakozni, akkor az adományozott nem téged fog dicsőíteni, hanem a mennyei Atyát. Atyád pedig, aki a rejtekben is lát téged, megfizet neked.

Rosszul. Teljesen félreértve a Szentírást. De sebaj, elmélkedj te is tovább!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés