Célkeresztben a migránscsónak: segítenek a románok a Frontexnek

2016. április 03. 11:26

Nehéz eldönteni, hogy véletlen vagy szándékos trollkodás-e az a fotó, ami pár napja került fel a román határrendőrség honlapjára.

2016. április 03. 11:26
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

Nehéz eldönteni, hogy véletlen vagy szándékos trollkodás-e az a fotó, ami pár napja került fel a román határrendőrség honlapjára. A március 30-án kelt közleményben arról számolnak be, hogy a román határőrök hogyan segítenek a Frontexnek a földközi-tengeri Triton műveletben. Az egyik illusztráló képen pedig a migránsok gumicsónakjának az orra van a célkeresztben, a képernyő jobb felső részén jól látszik a target position felirat. 

target_position.jpg

Eközben a joystickot irányító férfi (már amennyire a képről látszik) elmélyülten koncentrál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2016. szeptember 19. 01:51
Állatok vagytok.
popzene
2016. szeptember 19. 01:51
Akkor csak megérte több milliárd forint közpénzt áldozni a fajvédő hisztériakeltésre és gyűlöletpropagandára, van elég primitív ember, aki úgy benyalta, mint kacsa a nokedlit.
Knerten
2016. július 06. 11:49
Ez egy megfigyelő/navigációs rendszer, és egy jármű botkormánya. Sehol nincs célkereszt. A craft position (jármű helyzete) és target position (célhelyzet) szavak valóvan olvashatók a kijelzőn. Én értem, hogy bölcsészként divat, sőt szinte kötelező büszkének lenni a műszaki analfabétizmusra, de a szerzők itt már - stílusosan szólva - túllőttek a célon.
paraklétosz
2016. április 20. 15:05
Nem erre mondja a fészbukk népe, hogy: "Na, bumm"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik