Inkább cigányok oktatására költsék az adómat, mint ilyen tévére

2015. március 21. 8:48

Tóta W. Árpád
SzemLélek
Van itt pénz, paripa, fegyver, alkalmas katonák azonban – a kontraszelekció miatt – nincsenek. Viszont elvárások lennének, s ha közelebbről megnézzük a nézettségi mutatót, látható, hogy az M1 jelenleg alig ér el annyi embert önmagában, mint egy másodvonalas hírportál. Interjú.

– Mit szólsz ahhoz, hogy idáig fajult annak a bizonyos megjegyzésednek az értelmezése?

– Bevallom, nem volt számomra nyilvánvaló, amikor élőben láttam a vasárnapi műsort, hogy Orsós Róbert roma származású. Eszembe sem jutott. Azt gondolom, az engem támadó Rogán Antal, Kocsis Máté és a többi kormánypárti politikus sokat tehetne annak érdekében, hogy ne legyen annyira meglepő vagy kivételes, hogy romák is szerepelnek a köztelevízióban. Ráadásul nem Orsós Róbert itt a főszereplő, hiszen az nem rajta múlott, hogy időnként nem volt kép, nem működött a kapcsolás. De ezeknél is súlyosabb probléma a hírhamisítás, amit a csatorna elkövet.

(...)

– Mit szólsz ahhoz a talán meglepőnek nevezhető jelenséghez, hogy például a Heti Válasz online felületének szerzője, vagy a Mandiner publicistája is megvédett a jobboldali politikusokkal szemben?

– Számomra ez nem akkora újdonság, hiszen az említett portálok újságíróit eddig is korrekt embernek tartottam. Nem értünk egyet egy sor dologban, tudunk jókat vitázni meg veszekedni, de a cinikus hazudozást meghagyjuk a hatalomnak. Jól esik, hogy kiálltak mellettem, köszönöm nekik!

– Mit gondolsz a megújult közhírtévé jövőjéről? Szerinted létezik-e olyan forgatókönyv, amely mentén belátják a döntéshozók, hogy nem működik a koncepció, és felhagynak az állami hírtelevízió jelen formában való további fenntartásával?

– Valóban ez a kérdés, hogy belátják-e. Nehéz ügy, mert alighanem magánérdekek szövevényével állunk szemben. Hogy mást ne említsünk, sose volt ennyi trafikos a köztévében: ezek az emberek kegyencek, akiket nem lehet csak úgy kirúgni. Úgy tűnik, a kormány mindent erre a lapra, a közmédia átalakítására tett fel. Szerintem rá kell jönniük idővel, hogy a fegyver, ami a kezükben van, besült. Van itt pénz, paripa, fegyver, alkalmas katonák azonban – a kontraszelekció miatt – nincsenek. Viszont elvárások lennének, s ha közelebbről megnézzük a nézettségi mutatót, látható, hogy az M1 jelenleg alig ér el annyi embert önmagában, mint egy másodvonalas hírportál. A kudarc felismerése viszont felelősök megnevezésével járna – és olyat ettől a kormánytól eddig nem láttunk. Persze lehet, hogy én leszek az oka végül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tóta magyarázza a bizonyítványát. Felesleges. Mellesleg ez a "trafikmutyis" hecckampány beleilleszkedik abba a sorozatba ami a második2/3 os három megnyert választás után kialakult. A kormány vagy a kormánypárti képviselök kinyitják a szájukat, vagy egy jövöbeli elképzelést, vagy a multban már kibeszélt és elhatározott intézkedést tett rárontottak, meg se hallgatták hanem dezinformációkkal, hazugságokkal médiakampányt inditottak melyre ráültek a köruton belüli balliberális "civilszervezetek" és a hazugságokra felülő fiatal anarchisták. Hangjuk olyan harsány volt, hogy minden józan érvelést túlharsogott.

Tóta nyugodtan birtokolhatna még most is akár több trafikot, hísz folyamatosan mennek a pályázatok és kb 800 szabad hely van.

Mellesleg a közszólgálati tv átstrukturálása mely öt csatornát és három rádióadot foglal magában lehetőséget adott arra, hogy fiatalok generációja a szabadság gyermekei a mai kornak megfelelő szemlélet és frisseséget hozon a magyar média piacra és főleg a közmédiákba.

Ezek a fiatalok nincsenek megterhelve a diktatura örökségével a média vonalon sem, mivel az új világba kezdték a munkáságukat egy teljesen más rendszerbe.

Ezért szerintem bizalmat kell adni az ifjuságnak, hogy Ők rendezék be a jövőjüket mivel nekik kell majd abba a jövőbe élni és éslhetővé tenni ami az elkövetkező 30-40 évet meghatároza kulturális és intelektuális vonalon.

Mivel az eu állandó tagság után megváltozott az információs társadalom is, sőt a közszolgálat is, mivel nem lehet úgy, mint eddig a saját köldöknéző provinciális belpolitikai csatározások töltsék ki a közszolgálati médiát, hanem az EU, mint 28 tagállam szövetsége, mint a világban történtek meghatározák az ország és nemzet sorsát. Ha valaki ezt nem veszi észre az szembemeny a mai való világgal.

Tudomásúl kell venni, ha egy másik eus országban vagy a világban valaki trüsszent az valamilyen modon kihat a mi életünkre is. A táékozodás és a tájékoztattáshoz való jogot is más strukturába kell eljutattni mindenkihez azokhoz is akiknek nincs anyagi lehetőségük számukra lényegesen magas árért hozzájutni az információhoz. Az államnak költségvetési pénzekből kötelesége biztositani, függettlenül a kormányoktól.

Az uj Médiatörvény lényegileg ezt biztositja amiről kevesebb szó esett mivel teljesen más sikra lett terelve a közbeszéd ami nem volt véletlen.

Ezért azon szoktam somolyogni, mikor Orbánoznak meg kormányoznak meg fideszeseznek, mivel a közmédia a költségvetésben biztositott pénzből gazdálkodik és a Parlament felügyelete alá tartozik, s sem a pártok, sem a kormány úgy mint korábban nem tud beleszólni és kézből etettni, mivel egy függettlen intézmény az ami törvény szerint müködik. Ezáltal biztositott az, hogy nem kell igazodnia senkihez.

Árpád!
Te hülye gyerek, fejed kerek! Költenénk mi, ha tanulni akarnának! De nem akarnak! A négy osztályt sem végzik el sokan! Mit gondolsz miért kellett az 50 óra hiányzást bevezetni?
Iskolába sem akarnak járni, nemhogy tanulni! Miről beszélsz te?

Arra kell szavazni, aki az adót arra költi, akire a választó szeretné.
Lehet "civilként" is oktatni a cigányokat. Közéjük kell költözni és példát mutatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában