Szép új világ 1.

2013. március 7. 8:09
Kovamoszat
Kovamoszat
A valóság ugyanis az, hogy a katolikus nevelési-oktatási intézményekben arányaiban jóval kevesebb efféle visszaélés történik, mint a világi, sőt, más felekezetekhez tartozó egyházi nevelési-oktatási intézményekben.

A valóság ugyanis az, hogy a katolikus nevelési-oktatási intézményekben – a médiában tárgyalt és bizonyságot nyert esetekkel együtt is (!) – arányaiban jóval kevesebb efféle visszaélés történik, mint a világi, sőt, más felekezetekhez tartozó egyházi nevelési-oktatási intézményekben. Ennek bizonyítékai megjelentek ugyan a médiában, de ha valaki nem keresi aktívan, aligha akad rá ezekre. Az ártatlan katolikus egyházi intézményeket és személyeket ért relatív erkölcsi veszteség (azon felül, ami a terhes múlt felvállalásának elkerülhetetlen velejárója) csak a kisebb dolog, aminek méltányos dolog figyelmet szentelnünk.

Riasztóbb ennél annak látlelete, hogy milyen arányban képes eltávolítani világról alkotott reprezentációinkat a valóságtól az a médiamátrix, mely nap mint nap kitesz bennünket önmagának. A legfigyelemreméltóbb azonban az, hogy míg egy maroknyi bűnözőt halálra üldöz a morális térben a lincselő tömeg, addig a háttérben a közfigyelem nyomásától csöppet sem zavarva tevékenykedhet a nagy arányú (nem katolikus) pedofil bűnözés! Odáig még érthető, hogy az önmagának erkölcstanítói tekintélyt vindikáló egyház berkeiben elkövetett erkölcstelenség különösen is irritáló. De hogy a világi pedofil nevelők áldozatául eső gyerekek százai emellett miért nem érdekelnek aránylag senkit, az korántsem érthető! De legalábbis védhetetlen.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés