A 30Y képviseli Magyarországot az MTV EMA világversenyén

2012. október 11. 15:17
Az internetes szavazás eredményei alapján a 30Y zenekar képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén. A banda megtisztelőnek nevezte, hogy olyan díjat kapott, amelyet egykor Kurt Cobain, a Nirvana frontembere is átvehetett.

A 30Y zenekar képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén. A magyar indulóról internetes szavazáson született döntés, a voksolás kedden éjfélkor zárult le az MTV EMA Worldwide Act első fordulója keretében. Az eredményt egy koncertekkel egybekötött, hajnalig tartó buli keretében hirdette ki az MTV a fővárosi Akvárium Klubban. A legtöbb szavazatot kapott 30Y akár a frankfurti Festhalle színpadára is eljuthat november 11-én – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

A regionális díjért folyó magyar versenyben a 30Y szoros versenyben utasította maga mögé a másik négy jelöltet, Odettet, Funktasztikust, a Supernemet és a Soerii&Pooleket. Az este első felében a győztes zenekar, valamint Odett és Funktasztikus is koncertet adott, utóbbi vendégeként Sub Bass Monster, Qka MC (Animal Cannibals) és Ganxsta Zolee is fellépett.

„Nagyon örülünk az eredménynek, számunkra megtisztelő, hogy olyan díjat fogunk kezünkben, amit annak idején Kurt Cobain a Nirvanából is megkapott” – közölte az MTV EMA legjobb magyar előadó díját megszerző zenekar.

A 2000-ben alakult öttagú pécsi 30Y a magyar alternatív zenei színtér meghatározó együttese. Az elmúlt tizenkét év alatt öt albuma jelent meg, több ezer klubkoncertet adott Magyarországon és külföldön, a fesztiválok tematikus és nagyszínpadainak rendszeres meghívottja. A zenekar Szentimentálé elnevezésű programját 2009 óta a Művészetek Palotájában évről évre bemutatja, az anyag idén ősszel stúdiólemez formájában is megjelenik. A 30Y-t Beck Zoltán (gitár, ének), Gradvolt Endre (gitár), Sárközy Zoltán (billentyűs hangszerek, vokál), Varga Ádám (basszusgitár, vokál) és Beck László (dob, vokál) alkotja.

Az EMA Worldwide Act első fordulójának lezárulta után október 15-től újraindul a szavazás, amelyen a 30Y a többi győztes európai együttessel mérkőzik meg. A harmadik, a földrészek között zajló forduló után a végső győztes fellép az idei MTV EMA frankfurti gáláján, olyan világsztárok mellett, mint a No Doubt, Taylor Swift vagy a Muse. A szavazni akarók a http://hu.mtvema.com oldalon minden kategóriában leadhatják voksukat. A végső győztesek kilétét november 11-én Frankfurtban hirdetik ki, a showműsorban a zenei világ színe-java ünnepli együtt az elmúlt év legnépszerűbb előadóit.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés