Az örményekről beszélni kell!

2012. szeptember 3. 9:43

KerDem Vendégszerző
Kerdem
Még egy elvilágiasodó Európában is van annyi átmentett keresztény etika, ami azt diktálja, hogy egy alattomos pszichopata gyilkos nem hős, és egy alvó embert baltával megölni nem kitüntetést érdemlő hőstett…

„Az örményekről beszélni kell,
mert csalódtunk. Csalódtunk abban a külpolitikában, amelyikre büszkék voltunk. Büszkék voltunk, amikor kiállt a külhoni magyar állampolgárainkért, és akkor is, amikor hősiesen állta azokat az ütéseket, amelyeket az álszent pénzvilág zúdított a gazdasági önrendelkezéséért küzdő Magyarországra. Most viszont szeretnénk azt hinni, hogy csupán naívak voltunk, amikor számításon kívül hagytuk, hogy »ezek hazudnak«, hogy ezek egy gyilkost nemzeti hősként tisztelnek.

Az örményekről beszélni kell,
mert ez innentől kezdve nem mokány, fekete hajú, kucsmás emberek kibékíthetetlen csetepatéjáról szól. Ez most már az alapértékekről szól, a keresztény Európáról szól: arról szól, akik vagyunk. Arról szól, hogy semmi közös pontunk nincs Turánnal, bármennyire is erőltetik a lobbik. Arról szól, hogy még egy elvilágiasodó Európában is van annyi átmentett keresztény etika, ami azt diktálja, hogy egy alattomos pszichopata gyilkos nem hős, és egy alvó embert baltával megölni nem kitüntetést érdemlő hőstett… ez az egész arról szól, hogy mi nem a muzulmán vagy sámánhitű ázsiai népek közösségébe tartozunk, hanem ahhoz a keresztény kultúrkörhöz, amelynek magányos és folyamatosan élethalál harcot vívó keleti bástyája az örmény nemzet.

Az örményekről már nem elég beszélni.

Ezért mi, kerdemek hitet teszünk az örmény nép mellett. Elítéljük azt a folyamatot, amelyik Ramil Sahib Safarov köztörvényes gyilkost a börtönből a díszpulpitusra emelte. Elítéljük azt az azeri kormányt, amelyik büszke kivagyisággal írja ki nemzetét a világ civilizált népeinek közösségéből. Azt gondoljuk, hogy a megbékélés útja a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételével kezdődhet, melynek alapja a közös kultúrális gyökerek és a közös hit kell, hogy legyen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, még egy okos ember.

Az egész világpolitika, az egész világgazdaság tele van megkérdőjelezhető alkukkal, fű alatti, évekre titkosított megállapodásokkal, mert valakiknek az érdeke úgy kívánta.

A britek is kiadták a géprobbantó líbiait Kadhafinak, aztán az felett is napirendre tért a világ. Mint az felett is, hogy kiket is finanszírozott Európában a líbiai diktátor? Miért nyitottak titkos amerikai börtönt Lengyelországban, ahol bírósági itélet nélkül tartottak terrorizmussal vádolt arabokat?

Akárhogyan is történt, ha úgy alakul, nekünk is jogunk van megkötni a magunk mocskos üzletét, ha érdekeink így kívánják. Hamiskártyások asztalánál nem lehet tisztességesen játszani.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. szeptember 3. 10:54
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 3. 11:04

Nincs jogunk. Csak megtettük. És basszus, ha te ezt bármivel igazolhatónak tartod, akkor beszélnünk kell a jobboldal erkölcsi tartásáról.

A kormány legalább azzal védekezik, hogy átverték. De te azzal véded, hogy ügyes hamiskártyás. Érted te, hogy mit írtál?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 3. 11:09

Csakugyan ocsmány dolog valakit álmában megölni, de már túl sok szó esett erről. Ám arról a szörnyű helyzetről tudomást se akarnak venni, amit Trianon óta a magyaroknak el kell szenvedni.Hány magyart megöltek ártatlan nőket, gyermekeket, sokat bebörtönöztek, elűzték azokat, kik egy évezrede egy helyben ott éltek, szörnyű törvényeket hoznak iskoláinkat templomainkat, egyéb javainkat eltulajdonítanak, bűnösnek mondanak azok minket, kik nálunk sokkal gonoszabbak.
Ha magyar tesz valamit,rögtön nekimennek, csak azért hogy elhallgassák a sok gonoszságot, amit velünk tettek.TESSÉK MÁR VÉGRE TRIANON HATÁSÁT KIVIZSGÁLNI,ÉS A MAGYAROK SÉRELMEIT ORVOSOLNI!

Nem kell ilyen széplelkünek lenni. Igaz a mondás, hogy egy országnak nem barátai vannak, hanem érdekei. Az egész világ így működik, magukat nálunk különbenek tartó, minket kioktató országok is így tesznek, ha érdekük úgy kívánja.

Persze, egy primitív gyilkos volt az illető, de az átadás formailag, nemzetközi szerződéssel alátámasztva rendben volt. A hitszegést nem mi követtük el, a precedens nélküli szerződésszegést nem tudtuk volna előre bizonyítani.

És ahogyan a mi íratlan igazságainkat nem ismerik el a nemzetközi színtéren, ugyanúgy nem érdekel ennek az ügynek az igazsága sem. Ha pedig hiba történt, akkor az az volt, hogy a gyilkost és áldozatot ugyanúgy kezelték, nem számítottak arra, hogy egy nyelvtanfolyamon ilyen megtörténhet.

Mert mi bárkit befogadunk, Európa még Azerbajdzsánt is európainak tartja, még ha egy bugyuta dalfesztivál erejéig is. Ez például kinek az érdeke?

Válaszok:
Csomorkany | 2012. szeptember 3. 21:54

11:04-nél neked írtam, csak rosszul címeztem.

Örményország és Azerbajdzsán a nagyhatalmak két sakkfigurája. Akarva-akaratlanul a magyar kormány az ő játszmájukba avatkozott be.

Velünk kapcsolatban, ha úgy adódott, soha, senki nem moralizált, a mi esetünkben senkit nem érdekeltek a sokat hangoztatott "értékek", nekünk olyankor mindig a realitásokat kellett elfogadni. Hagyjuk most a szép szavakat, ami mögött semmi nincs.

Hát tessék, most ez a realitás. Nem mertünk kicsinek lenni, és meghúzni magunkat. Mutass egy országot, pártot, bármit, aki követ vethetne ránk.

de miért haragszunk az örményekre?....

ez neked mit mond:?

"„Az örményekről beszélni kell,
mert csalódtunk. Csalódtunk abban a külpolitikában, amelyikre büszkék voltunk. Büszkék voltunk, amikor kiállt a külhoni magyar állampolgárainkért, és akkor is, amikor hősiesen állta azokat az ütéseket, amelyeket az álszent pénzvilág zúdított a gazdasági önrendelkezéséért küzdő Magyarországra. Most viszont szeretnénk azt hinni, hogy csupán naívak voltunk, amikor számításon kívül hagytuk, hogy »ezek hazudnak«, hogy ezek egy gyilkost nemzeti hősként tisztelnek.
"

vagy kit kire haragszunk? a mi külpolitikánkra, az örméynekre, vagy az azeriekre

Azért légyszíves, a keresztény értékekről ne sokat beszélj addig, amíg a föntiek miatt bűnbánatot nem tartasz. Isten átkát vonnád magadra. Komolyan mondom ám!

Szövegértés, basszus!

A szerző egyértelműen arról ír, hogy az azerieknél érték egy embert álmában baltával agyonverni. Ami tény, hiszen nem csak hogy kegyelmet kapott, hanem még ki is tüntették azt a gazembert.

Arról is ír, hogy nálunk azért nem érték az ilyesmi, mert egy akármennyire gyökerétvesztett, de mégiscsak keresztény európai kultúra hordozói vagyunk.

Végül arról ír, hogy végső soron azért dőltünk be az azerieknek, mert mostanában divat lett a turáni gyökereinket keresni, és elhittük, hogy ezek ugyanolyan rendes, kedves fickók, mint ha keresztény gyökerű európaiak lennének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés