Szimbólumok és zöldségek

2012. május 27. 16:01
A Felelős Gasztrohős
gasztrohos.blog.hu
Nehéz optimistának lenni, ha a büszkén átadott „zöld” McDonald’s-ban dolgozók sem tudják elmondani nekünk, hogy miért és milyen fenntartható technikákat, megoldásokat használnak.

„A New York Times Pulitzer-díjas szerzőjének sokat vitatott gondolata, hogy még nem üzent hadat egymásnak két ország, amelyben működött McDonald’s. Friedman mondatának hátterében a jólét, a fogyasztás és a háborúk kitöréseinek okai közötti összefüggések állnak. Ezzel egybevág a McDonald's hazai indulása az Aranykéz utcában, a régi rendszer összeomlásával egyidőben, a »nyugati« világ érkezésének egyik állomásaként. Említhetnénk még azt is, hogy az egyes országos átlagjövedelmének vásárlóértéket a Big Mac Index segítségével hasonlítja össze minden évben a The Economist.(...)

Mit üzen saját magáról a márka? Ha megnézzük a McDonald’s hazai és nemzetközi honlapjait, akkor az egészséges táplálkozás feltételeiről, minőségi étkezési kultúráról, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokról és a fenntartható éttermekről olvashatunk. Bár nem környezetvédelem, de az egyik kedvencem az a hír, amely a sztárséf McDonald’s alapanyagokból készített menüjéről szól.(...)

Nehéz optimistának lenni, ha a büszkén átadott »zöld« McDonald’s-ban dolgozók sem tudják elmondani nekünk, hogy miért és milyen fenntartható technikákat, megoldásokat használnak a megújult, környezettudatos étteremben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés