Papok, ügyvédek, titkok

2024. május 16. 12:19

Az isteni szeretet nevében rejtegetjük a bűnt, az ügyvédből meg besúgó lesz, végül talán ügyész is?

2024. május 16. 12:19
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala 

„A katolikus papnak védeni kell a hívők, a paptársak által elkövetett akár legsúlyosabb bűn titkát is, az ügyvédnek ezzel szemben saját védencét is fel kellene jelenteni Orbánék szerint. Legalábbis ez derül ki, ha összeolvassuk a Fidesz gyermekvédelmi javaslatait és a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak, vagy mi az ördögnek, a Magyar Ügyvédi Kamarához küldött levelét, illetve az arról szóló hivatalos tájékoztatást.

Az isteni szeretet nevében rejtegetjük a bűnt, az ügyvédből meg besúgó lesz, végül talán ügyész is?

Hogy a bűnt a hívő ember hogyan intézi el Istenével, az az ő kettőjük dolga, ha ehhez nekik szükséges az egyház közreműködése is, akkor ő a harmadik fél. A bűn alóli feloldozáshoz a bűn megvallásánál több kell: őszinte bűnbánat. Vajon lehet-e őszinte a bűnbánat, ha azt a bűnelkövető csak titokban, a gyóntatófülke intim homályában, suttogva  ismeri be, de nem néz áldozata szemébe, a külvilág előtt önmagát megjátszva továbbra is a bűntelen ember életét éli, a földi világ büntetésének terhét, következményeit nem veszi magára?

Helyesen jár-e el az egyház, amikor közreműködik abban, hogy a bűnös a bűn terhének egy részét letehesse, miközben az áldozat a tovább hordja a vele szemben elkövetett bűn sebeit? Fontosabb az egyháznak a bűnös nyugalma, mint az áldozaté?”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hojdák Gergely

Magyar Kereszténydemokrata Szövetség

Idézőjel

Akiről tudva lévő, hogy hetente „bérmálkozik”.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
atti64
2024. május 17. 20:11
SZAREMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEMJOL IRTAM NEM EMBER, PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bájron
2024. május 17. 10:01
Feri te mindig be vagy baszva!! Klárikát meg jól megfarkalják!!!!!!!
sagirdilsiz-2
2024. május 17. 09:07
Szegény Ferkó Dani, ha megfogadta volna Fletó tanácsát, amikor Iványihoz küldte gyónni, Fletó előtte meg a zsiniben várta a Megváltót. Pedig fekete öves egyházügyi tanácsadója van/volt, a Bartus + Iványi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!