Így lettem terrorista, köszönöm szépen!

2024. május 10. 10:31

Valaki szupermodell lesz az Instagramon, én terrorista lettem a Meta felületein. Ezt azonban köszönöm szépen, Zuckerberg!

2024. május 10. 10:31
null
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Magyar Jelen

Nyitókép: Képernyőkép/Magyar Jelen

„Tulajdonképpen terroristának bélyegzett a Meta. Nem először, hanem megint, a sokadik profilommal is. Álmomból fel sem keltve tudnék regisztrálni bármikor, olyan sokszor kellett az elmúlt években.

A közösségi oldalak a mai modern társadalom nélkülözhetetlen kommunikációs kellékei, eszközei. Sajnos vagy nem, ezen lehet nyilván merengeni a reggeli kávé szürcsölgetése közben, amelynek a cukoradagját ismét nem sikerült eltalálni ezúttal sem. Vagyis mintha kevés lenne, de azt mondják így egészségesebb.

A felületek böngészése sokaknál a napi rutin része lett. Tájékozódás a világ eseményeiről, ami egy újságírónak nem hátrány, sőt. Aztán üzenetváltás családtagokkal, barátokkal, munkatársakkal. Na meg aranyos kiskutyák (igen, tacskókra hangoltam az algoritmust), óriási gólok, régi Formula 1-es csaták és az indiai utcai gasztronómia remekei váltogatták egymást az üzenőfalon. Egészen az elmúlt napokig. Egyszer csak ugyanis elkezdtek záporozni az értesítések a Meta felületein a szerintük közösségi alapelveket sértő tartalmakról. Az egyik arról szólt A pálya jobboldalán, hogy éppen Felcsúton eshet ki Puskás Ferenc együttese, a Kispest. Igen, a bejegyzés utáni hétvégén ott is esett ki Orbán Viktor hátsó kertjében egy évvel ezelőtt.

A posztban, amit veszélyesnek talált az algoritmus, szerepel a nevem is.

Az indoklásban pedig az, hogy a bejegyzés megsértette a veszélyes személyekre vonatkozó közösségi alapelvet, ezért annak (mármint a közösségnek) a védelmében a fiókom felfüggesztésre került. Instagram, Facebook, Messenger is kuka, a belefektetett minden munkával együtt. Az ominózus bejegyzésben, amelyben a veszélyes személyek miatt aggódnak, két név volt található. Puskás Ferencé, valamint az enyém. A csatolt képen pedig Orbán Viktor szerepelt. Öcsi bácsi nem hiszem, hogy bárkit sértene, és vélelmezem, Orbán Viktortól sem kell tartania a Meta közösségének. Kizárásos alapon velem lehetett a baj.

A közösségi oldalakon tehát, már ami a Metát illeti, így lettem veszélyes személy, vagyis terrorista, bírósági ítélet nélkül. Ők ugyanis ezt is megtehetik, vádolhatnak nyugodtan bármivel. A reggeleim és a napjaim ezentúl másakbbak lesznek a kiskutyás és a Formula egyes videók nélkül, de azt sem látom ezentúl, hogyan készül Új-Delhiben a gyorskaja. Üzenetet meg majd a Telegramon küldök. Cserében több időm és erőm lesz például könyveket olvasni valódi értékekről és élni életem a való világban, mármint az igaziban. Akkor talán a cukor mennyiségét is eltalálom majd a reggeli kávémban.

Valaki szupermodell lesz az Instagramon, én terrorista lettem a Meta felületein. Ezt azonban köszönöm szépen, Zuckerberg!”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­i n­i­m­f­o­­m­­á­n­­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. május 11. 13:30
Tomi,ki a faszt érdekelsz,de tényleg?! 🤷‍♂️
Jose
2024. május 11. 04:49
Nem tudom, ki ez a faszi, de olyan kellemetlenül, darabosan ír, fogalmaz, hogy az már szinte fájdalmat okoz. A metát pedig meg kell rendszabályozni, de durván. (És a minket illető adót is be kell szedni tőlük.) Én nem vagyok semmilyen platformon. Amikor néha meglátok egy ilyen szöveget, amiben közlik, hogy le vagy tiltva, TEGEZŐDVE(!), feláll a hátamon a szőr. Undorító ez a világ.
lenyegtelen
2024. május 10. 12:14
Korlátozni kellene azt a kócerájt... csak akkor meg egyből beindulna sivalkodás a sok függőtől, hogy bántják az ópiumbarlangját.. Így aztán az a legegyszerűbb, hogy senki nem csinál semmit... bezzeg az rt.com-ot be lehetett egyik napról a másikra szántani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!