Szalai Zoltán a NatCon-botrányról: Ez egy rendszerszintű jelenség (VIDEÓ)

2024. április 18. 22:49

„Ők ezt így kezelik. Be kell tiltani, el kell hallgattatni, menjenek innen. (...) Mindez Európa fővárosában, két hónappal az EP-választás előtt” – mutatott rá a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója.

2024. április 18. 22:49
Szalai Zoltán, fotó: HírTv.hu

Nyitókép: HírTV.hu

Nagy port kavart a napokban a Brüsszelben megrendezett NatCon konferencia, amelyet a brüsszeli polgármesternek kis híján sikerült szabotálnia. A rendőrség pedig kis híján leállította a rendezvényt. A békepárti és migrációellenes rendezvényen számos, nemzetközileg elismert jobboldali gondolkodó és politikus szólalt fel, köztük a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.

A történtek kapcsán a Mathias Corvinus Collegium (MCC) csütörtökön egy nyilatkozatot adott ki a szólásszabadságról. Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy mi késztette a szervezetet arra, hogy aláírják ezt a nyilatkozatot, Szalai Zoltán főigazgató azt válaszolta, hogy „az egész folyamatot kell látni. Itt nemcsak az történt, hogy az egyik brüsszeli polgármester gondolt egyet, és mindenáron meg akarta akadályozni a konferenciát”

Felidézte, hogy az első helyszín, ahol voltak, ott a tulajdonos felé jelezték, hogy örülnének, ha nem lenne ott a Natcon. A második lehetséges helyen ott a kerület polgármestere – egy másik párt tagja – jelezte, hogy „nem látnák szívesen ezt a konferenciát”. A harmadik helyszínen pedig egy újabb polgármester jelezte, hogy a rendezvényt be kell szüntetni. „Ezekről a dolgokról nem lehet beszélni. 

Nem szívesen látják a volt lengyel miniszterelnököt, a magyar miniszterelnököt,

 vagy egy jobboldali, volt brit belügyminisztert” – sorolta a főigazgató. „Ilyen kaliberű, ilyen típusú emberek nem mondhatják el a véleményüket Brüsszelben” – tette hozzá. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nagyon veszélyes, konzervatív, jobboldali gondolatok”

Szalai Zoltán ezután idézte Emir Kir polgármester szavait, aki azzal indokolta azt a rendeletet, amellyel be akarta tiltani a NatCon-t, hogy „ott nagyon veszélyes, konzervatív, jobboldali gondolatok hangzanak el. Olyanok, amelyek adott esetben EU-szkeptikus véleményeket tartalmaznak”

Az MCC főigazgatója arra is kitért, hogy a polgármesterek lépései mellett az antifa fenyegette a tulajdonosokat, a beszállítókat. Szalai ezután megjegyezte, hogy az MCC, mint a konferencia partnere folyamatosan azzal találkozott, hogy 

a politikai elit odaszól és különféle eszközökkel megfélelemlít”.

Sőt, az antifa nyomozással kiderítette a különböző résztvevők elérhetőségeit, és fenyegette őket – hangzott el.

Ezt is ajánljuk a témában

De még az is megtörtént, hogy azt mondták a szervezőknek, hogy „amennyiben nem írják alá a rendeletet, levágják az áramot”. Ezt természetesen nem írták alá, bírósághoz fordultak. „Végül hajnalra meghozták azt a döntést, hogy folytatódhat a konferencia. De mindez már azután volt, hogy 

a brit, a belga, az olasz és a magyar miniszterelnök is tiltakozott, és felháborodását fejezte ki

– emlékeztetett Szalai Zoltán.

Ezt is ajánljuk a témában

A MCC főigazgatója leszögezte, hogy „az volt a tapasztalatuk, hogy ez egy rendszerszintű jelenség. (...) Ők ezt így kezelik. Be kell tiltani, el kell hallgattatni, menjenek innen. (...) Mindez Európa fővárosában, két hónappal az EP-választás előtt” – fűzte hozzá. Velkovics Vilmos műsorvezető a beszélgetést azzal zárta, hogy azt javasolta:

hozzák ide jövőre, Budapestre”.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­­á­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­­r­­n­a­k­­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. április 19. 17:49
Zoli,hány száz milliárd közpénzből működtetitek ezt a fideszes janicsárképzőt? 🤮🤮🤮
vapepe
2024. április 19. 08:21
Egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy olyan ez az Antifa a mai liberálbolsevik elitnek, mint annak idején Hitlernek a barnaingesek. Sutyiba odaszólt, kit kell megfélemlíteni, netán agyonverni. Aztán ha kellemetlenné fognak válni, mert a nyilvánvaló nem titkolható többé, akkor jöhet a hosszú kések éjszakája. Nekem egyébként sosem az antifasiszta jut eszembe erről, olyan, mint valami iszlám-arab fogalom. Véletlen?
falcatus-2
2024. április 19. 06:26 Szerkesztve
oszodibeszed: "Akkor az Európa utcáin masírozó és ideológiai alapú gyűlöletbűncselekményeket végrehajtó baloldali "gárdisták.." nemcsak az utcán,hanem itt a mandineren is magabiztosan tombolnak, fenyegetnek, megaláznak, gyűlöletet szítanak, hazudnak 0-24-ben. Nem tudnak mást adni, csak mi lényegük. A szerkesztőség meg homokba dugja a fejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!