Orbán Viktor kitüntetést kapott a boszniai szerbektől

2024. április 05. 12:53

Átvette a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól.

2024. április 05. 12:53
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A boszniai szerbek továbbra is számíthatnak Magyarország támogatására, a két nép egymásra van utalva – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a boszniai Banja Lukában pénteken, miután átvette a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól, a többségében szerbek lakta boszniai entitás elnökétől.

Hozzátette: az Európai Unióban hiányzik az a felismerés, hogy Európának szüksége a van szerbekre, a szerbek nélkül nincs európai biztonság, nincs stabilitás, nincs egészséges Európai Unió. Hangoztatta: 

megtiszteltetés a kitüntetés, amely a barátság, a bizalom és  jövőbe vetett kölcsönös optimizmus kifejezése is.

Méltatásában Milorad Dodik kiemelte: a boszniai Szerb Köztársaság napja alkalmából adományozott kitüntetést az a hozzájárulás indokolta, amelyet Orbán Viktor tett a kétoldalú kapcsolatok terén. Kiemelte a két fél barátságát, köszönetet mondott a folyamatos támogatásért, és hangoztatta: biztos benne, hogy közösen még jobb eredményeket tudnak elérni.

Az európai uniós csatlakozásra törekvő nyugat-balkáni országoknak kétszeresen rossz az ukrajnai háború, hiszen elvonja az uniós erőforrásokat a bővítéstől – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a boszniai Banja Lukában pénteken Milorad Dodikkal, a boszniai Szerb Köztársaság elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Hangoztatta: közös az érdek, hogy mielőbb lezárják a háborút, és befejezzék be az elkezdett integrációs munkát. Dodik egyetértését fejezte ki Orbán Viktorral, és kijelentette: a hosszú távú érdekeket kell szem előtt tartani. Egyetértett azzal, hogy a Balkán gyorsabban fejlődhetne, ha „a háború nem vinné el a pénzt”.

(MTI)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­n­a­k­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
sejobb-sebal
2024. április 08. 22:16
Láncon látni már jó lenne.
alexandrosz-2
2024. április 07. 09:18 Szerkesztve
A rácok a magyarok ellenségei, gyilkosai, Délvidék elrablói. Évszázadok óta. Ma is azok, amiról a Délvidéken élők beszámolnak, a falfeliratok tanuskodnak. A magyarok gyilkosaival, orszagrablókkal csak a magyarok árulói, gyilkosai haverkodnak. A vétótlan köpcös geci cigány gazdái a zsidók, baràtai a tótok, rácok, hoholok, oláhok. Nem a magyarok.
Polaris
2024. április 05. 23:53
Ejnye! Orbán Balázs - szektabeli mozgalmi fedőnevén „Napközis“ - a nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt Andrew Tate dicséretét méltatta Tate Magyarországot méltatta, az EU-t pedig kritizálta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!