Hont András: Rá fog égni a médiára mindaz, amit most Magyar Péterrel csinál (VIDEÓ)

2024. április 05. 11:10

A publicista elemzése során az ellenzékkel szemben is kemény kritikákat fogalmazott meg.

2024. április 05. 11:10

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Hont András, az Átlátszó újságírója és Nagy Attila Tibor politikai elemző volt csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. A beszélgetés során Magyar Péter Válasz Online-nak adott interjúját elemezték.

Nagy Attila Tibor arról beszélt, hogy szakpolitikai tekintetben talát újdonságokat az interjúban. Úgy vélte, Magyar „nem igazán kedveli a fővárosi kerületeket, és szívesen központosítana”. Az elemző itt megjegyezte, hogy ez a koncepció már a Demszky-éra alatt is felmerült. 

Hont András erre úgy reagált, hogy „a sarki fűszeresnek is lehet szakpolitikai véleménye”, majd azzal folytatta, hogy szerinte

Magyar Péter változatlanul egy médiahype, ami rá fog égni a médiára”.

Majd megjegyezte, hogy „simán be lehet tolni 15-20 százalék közzé, annyira felbomlottak az ellenzéki pártok és a szavazóik közötti kapcsolatok. Annyira megváltozott a választói identitás. 

Annyira rossz dolgokra kondicionálták az ellenzéki közösséget, hogy ide szó szerint bárki be tud törni”

– fogalmazott a publicista.  

„Mi szóltunk”

Ennél a pontnál leszögezte, hogy „Mi szóltunk! Éveken keresztül próbáltuk mondani, hogy ennek nagyon rossz vége lesz. Az ellenzék nem néz szembe alapvető dolgokkal: 

a valósággal, a jogszabállyal, a rendszer működésével, a saját történetével, a saját hitelsségével”

– sorolta.

„Mindig az volt, hogy ezzel ne foglalkozzunk, most le kell váltani az Orbánt, mindent tegyünk félre! A média lehetőség szerint ne kritizálja az ellenzéket, az kell, hogy nekifeszüljön a rendszernek, és mindenkit segítsen. Tessék, itt az eredménye: nem sikerült egyszer, kétszer, háromszor, akkor a csalódott és frusztrált ellenzéki közönség meg fogja hallgatni tök ugyanazt valaki mástól” – jelentette ki Hont.

Magyar Péter még  „el tudja húzni magát sokáig”

Majd Rónai Egon műsorvezető azon mondatára reagálva, hogy Magyar „egy létező lufi, és nem egy kidurrant” Hont András azt modta, „el tudja húzni magát sokáig”

Végül hangsúlyozta, hogy 

Orbán Viktornak és a Fidesznek egy nap fontos négyévente, és az nem most júniusban lesz,

 hanem 2026-ban. Abból a szempontból Magyar Péter még jól is jön”.

A teljes elemzést alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demeter Szilárd

Vendégszerző

Idézőjel

Ennek a világnak tapsolt a Spinoza Ház közönsége, ezt a meztelen királyt öltözteti a teljes balliberális elit.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­­l­­­á­n­­y­­o­­k­ ­­v­­á­r­n­­­a­­­k­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
concrete
2024. április 05. 14:08
Ahogyan látom: Hont Andrásnak is szépen napról-napra módosul, finomodik az állásfoglalása. Az ellenzék kritikája persze jogos, nagyrészt helytálló is. Ott téved ingoványos talajra, amikor jósolgatni kezd. Kedves András! Maradj meg az események elemzésénél. A jövő nem a logika terepe, nem szégyen, ha valaki nem jósolgat, ám nagyot lehet égni, ha durván melléfogsz. A jövő pont attól jövő, hogy nem ismerhetjük.
concrete
2024. április 05. 13:45 Szerkesztve
6/ Persze a kabinetiroda mágusai mindent másként láttatnak, de hát ők nem tájékoztatni, hanem befolyásolni, "okosítani" akarnak. Ezért festik le Magyar Pétert egy beteglelkű niemandnak, akihez mégis érthetetlen módon tömegek vonzódnak. Aki nem ebben a közegben él, a balosoktól idegenkedő kormánykritikusok világában, az pont a lényeget nem értheti meg: 7/ Magyar Péter személyének szinte semmi jelentősége. Maximum annyi, hogy egyfajta politikai katalizátorként a lejáratódott ellenzéktől távolságot tartva egyszerre tudja mozgósítani a nemóbalos ellenzéket. Annyi az érdeme mindössze, hogy el képes hitetni akár százezrekkel: nem vagyunk kevesen, nem vagyunk jelentéktelenek, nem sorszerű, hogy kimaradjunk az ország életének, jövőjének alakításából. "Egyszerűen senkik vagytok, hej-hej" skandálták mámorosan a győztes váci fideszesek. Most ezek a nem senkik akarják, talán először önmaguknak megmutatni, hogy tényleg magyarok, nemfideszesek és valakik egyszerre.
concrete
2024. április 05. 13:45
5/ Egyszerű igazság tehát, hogy a centrális erőtér addig működik, amíg a társadalom centrumhoz közeli, de vegyes értékrendű csoportjai kiiktathatóak. Nem szavazunk Gyurcsányra, ide-oda szórjuk a voksainkat (lásd az LMP, aki a legnagyobb potyázó párt a magyar politikatörténetben). Logikusan vetődött hát föl: ha ezt a heterogén bázist nem lehet az óballal összehozni (vagy csak gyenge eredménnyel), akkor quasi ideológiamnetesen kellene egybefogni, függetlenül a gyurcsányistáktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!