„Engem a bábnál jobban érdekel az, aki a sablont tervezte” – elemzők a Magyar Péter-jelenségről

2024. április 12. 19:47

A baloldali szavazóknak jelent újabb reményt Magyar Péter, míg a jobboldali szavazók elhatárolódnak tőle, mivel felbukkanása árulásnak tekinthető - emelték ki a Magyar Péter-jelenségről a XXI. Század Intézet elemzői.

2024. április 12. 19:47
null

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Az elmúlt időszak eseményei azt mutatják, hogy a baloldali szavazóknak jelent egy új reményt Magyar Péter a korábbi, bukott ellenzéki jelöltek után és szó sincs arról, hogy követői a Fideszből kiábrándult jobboldali szavazók lennének. Valójában a nagyjából 1,9 millió támogató osztja újra az ellenzék tortáját – összegezték a Magyar Péter-jelenséget a XXI. Század Intézet vezető elemzői.

G. Fodor Gábor, az intézet stratégiai igazgatója szerint Magyar Péter egyértelműen egy finomhangolás. Ahogy fogalmazott:

engem sokkal jobban érdekel a bábnál az, aki a sablont tervezte, amire most ráhúzzák az újabb bábot.

A XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója arra emlékeztetett, Pukli István, Gulyás Márton, vagy Márki-Zay Péter bukása után láthatóan új stratégia készült a tervezőasztalon. Láthatóan felmérték az ellenzéki politikai stratégiák tervezői, hogy nem lehet elzavarni Orbán Viktort és kormányát. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezért Magyar Péter személyében új stratégia jelent meg, amelynek célja az, hogy a Fidesz ne tudjon a későbbiekben egyedül kormányt alakítani. Ez egyrészt a jobboldal erodálásával érnék el, másrészt pedig a baloldal elfoglalásával. G. Fodor arra is rámutatott, hogy Magyarországon a centrumszavazók is jobboldali szavazók. 

A jobboldalon pedig világos, hogy Magyar Péter politikai pályafutása bűnben fogant, a lojalitással szembeni bűnt követett el, az árulóktól pedig elhatárolódnak.

G. Fodor Gábor felvetésével egyetértett Békés Márton, a Deák Dániel stratégiai igazgató is. Megállapították: Magyar Péter szavaz üresek, hiszen mindent mond, amit a baloldali szavazók hallani szeretnének, majd mindenre rácáfol az ellenkezőjével. 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:51
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­s­­­ ­­­l­á­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­r­n­a­k­­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 15. 12:32
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Valodi
2024. április 13. 15:44
Hopszjuliska 12:10 "Szegény ember! De azért jobban él, mint 2010 előtt?" - höhöhö ... bizony! Ahhoz képest feltétlenül, hogy a falunkban 1957-ben vezették be a villanyt ...
istvanpeter
2024. április 13. 14:17
Inkább csak arról van szó, hogy a valódi magyar demokrácia és a nemzet ellen folytatott háborúhoz ismét találtak egy jellemtelen és erkölcstelen strici cserebogarat, aki még a saját anyját is képes volna elárulni és megalázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!