Emlékszik még Petőfi Csokonairól írt versére? – itt meghallgathatja

2024. április 11. 22:02

„Hol a pokolba' marad az a Csokonai Vitéz Mihály?”

2024. április 11. 22:02
null

Nyitókép: Ákos hivatalos oldala

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ezen alkalomból számos közéleti szereplő megosztja a nagyközönséggel a számára kedves költeményeket. Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő honlapján összegyűjtötték, és közzétették valamennyi, versekkel kapcsolatos fellépését, előadását. 

Itt tekinthetik meg: 

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­­y­­­o­­k­­ ­v­á­­r­n­­a­k­­ ­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
2024. április 12. 03:20 Szerkesztve
A művészetbe politikát előszeretettel keverőknek súgnám meg, hogy a költészet napja komcsi proletárköltőről vagyon el nevesítve... "S élete Ha van élte még egy, a proletár utókoré" Petrovics hentes fia se volt éppen a főúri osztály sarja. Sőt az akkori "főhatalmi kapitalista előrendszer" ellenségeként dettó Józsi Atti II.-nek, elnyomott csóringernek vehető.. (vicces ez a mondd mit érlel annak a sorsa a közrabszolgai újkapitalizmusunkban)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 12. 01:14 Szerkesztve
Oly szép, oly karcsú, oly vad s oly erős vagy az ifjúság tőrével az erőszak
 virágingében. Hol keresselek meg 
száz maszk alatt? Fellázadsz, ha szeretlek; megszöksz, ha nem. S mit nyújtsak néked? Ölni tudnék, hogy többé el ne hagyj e földi kiránduláson. És még mindig félek,
 ha hajnaltájban elmégy és ha délben nem szólsz hozzám, vagy alkonykor magányod szirtjére ülsz. De éjszaka elérlek,
 mikor a hold süt és ágyadhoz állok. Álmodban arcod oly tiszta fehér lesz! Vállad márványa lüktet. Oroszlánok jönnek inni karizmod csermelyéhez. (Málta, 1966)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 12. 01:13
Náladnál kétszer idősebbnek s tapasztaltabbnak vert ide a sors. Eszemmel nyerjelek meg? Nem mennék vele semmire.   Mivel hát? Azzal, hogy kísérlek míg hangtalanul viseled fiatalságod és szépséged tragikus tudatát szemed             kékségén s minden mozdulatban? Maradj velem, mert rád maradtam. Mit mondjak mást? Elolvadok   a gyengeségtől. Tested mellett megszédülök. Ha átölellek karomból kiesik a csont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!