El tud egy ekkora tüntetés bármilyen változást érni?

2024. április 07. 14:30

Ha a májusi tüntetés a mostaninál kisebb lesz, azzal nehéz lesz erőt mutatni. Márpedig azt politikai atombomba, új párt vagy szövetséges nélkül nehéz lesz elérni.

2024. április 07. 14:30
Opposition demonstration in Budapest
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

Nyitókép: Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Magyar beszéde alapvetően centrista, enyhén jobboldali beszéd volt. Sokszor került elő benne a verseny, a nemzeti összefogás és az elesettekkel szembeni intézményi szolidaritás is. A beszéd nagy része viszont valójában nem a Fideszt ütötte, hanem azt az állam intézményrendszert és politikai elitet, amelyben a társadalom egy része elvesztette a bizalmat. Magyar beszédének nem a Fidesz gondolkodásmódjával vagy világlátásával van baja, hanem azzal, ahogy az oktatást, egészségügyet, az ügyészséget vagy a diplomáciát működtetik. 

Az a jelszó pedig, hogy sokan atombombát várnak, miközben »az atombomba mi vagyunk«, jól hangzik, de kicsit aggasztó azok számára, akik pont azt várták volna egy a fideszes elitből kilépő embertől, hogy ossza meg azokat a titkokat, amelyeket megtudott. A tüntetés végén Magyar állított maga elé egy komoly kihívást is. Május ötödikére, anyák napjára újabb tüntetést hirdetett. Eddig minden tüntetése nagyobb volt a korábbiaknál. Ez minden alkalommal társadalmi támogatottságot és politikai erőt mutatott. Ha a májusi tüntetés a mostaninál kisebb lesz, azzal nehéz lesz erőt mutatni. Márpedig azt politikai atombomba, új párt vagy szövetséges nélkül nehéz lesz elérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­n­­y­­­o­k­ ­v­­­á­­r­n­­­a­­k­­­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Bp1964
2024. április 08. 18:15
Nem. Nem elég egy ekkora tünti. Különben sem volt olyan nagy. És a moslékból is csak a hülyébbje volt ott.
Pintyoke
2024. április 08. 13:38
tüntetés Magyar Péter atombomba "El tud egy ekkora tüntetés bármilyen változást érni?" Magyarul, helyesen: Tud-e egy ekkora tüntetés bármilyen változást elérni?
catalina11
2024. április 08. 11:49
„Magyar beszéde alapvetően centrista, enyhén jobboldali beszéd volt." Kerner elvtárs átlátszóan próbálja visszaszorítani a Poloskamessiás Magyar Pétert. Rájöttek, hogy valójában csak a tök hülye balosokat képes megszólítani, és ez már nem tetszik Gyurcsánynak, Donáthnak és a többi sekélymagyar politikusnak. Nem kell nekik vetélytárs. De előtte még meg akarják szerezni a "titkot", amit aztán ők akarnak felhasználni. 'Az a jelszó pedig, hogy sokan atombombát várnak, miközben »az atombomba mi vagyunk«, jól hangzik, de kicsit aggasztó azok számára, akik pont azt várták volna egy a fideszes elitből kilépő embertől, hogy ossza meg azokat a titkokat, amelyeket megtudott." és persze tudomására hozzák, hogy szövetséges, azaz Gyurcsány nélkül nem tud labdába rúgni. "Ha a májusi tüntetés a mostaninál kisebb lesz, azzal nehéz lesz erőt mutatni. Márpedig azt politikai atombomba, új párt vagy szövetséges nélkül nehéz lesz elérni.” Kerner elvtárs végrehajtotta a feladatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!