Sztrájk miatt elmaradhat a keddi elődadás az Operaházban

2024. március 18. 21:56

A Don Giovanni kezdési időpontja tolódhat későbbre vagy maradhat el a dolgozók sztrájkja miatt.

2024. március 18. 21:56
Daily life in Budapest

Nyitókép: Harun Ozalp/Anadolu Agency via Getty Images

***

A hétfői egyeztetés nem hozott eredményt a Népszava értesülése szerint, ezért kedden este hat órától az Operaház dolgozói határozatlan ideig sztrájkba lépnek. Bárány Balázs Péter, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének (ODFSZ) elnöke szerint a sztrájk miatt adott esetben elmaradhat a Don Giovanni, de az is lehet, hogy a kezdés fog eltolódni körülbelül másfél órával. Ez főként a dolgozók hozzáállásán múlik majd. 

Becslése szerint 100-200 fő lehet érintett a sztrájkban.

Az Operaház közölte, hogy nem tervezik lefújni a kedd esti előadást, minden jegy továbbra is érvényes rá. 

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete februárban bejelentette, hogy márciusban sztrájkba fognak lépni, mivel az Operaház állításuk szerint nem teljesíti bérköveteléseiket, és mert továbbra sincs megállapodás a kollektív szerződésekről.

***

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­­n­y­­o­­­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­a­­­k­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. március 19. 19:34
A szamár is akkor megy a jégre, amikor jó dolga van!
2024. március 19. 08:26 Szerkesztve
Hajrá ODFSZ! Le a "Nix ugri-bugrival!" A büfések is sztrájkolnak, vagy az nyitva tart?
auditorium
2024. március 19. 08:22
Most mindenki béremelést akar és sztrájkol. Emlékszem Németországban tilos volt állami dolgozóknak (Beamte) (vasút, légi és városi közlekedés, oktatás, rendőrség) sztrájkolni. Akkoriban mindig minden pontos volt, szinte bosszantóan tökéletes. Ennek ma már vége, ott is sztrájkolnak gyakran francia- olasz-spanyol mintára, lezserek lettek, de azért stréberkednek nemzetközi fórumon. Mo-n is átvették a szokást, a kecskeméti Mercédesgyárban is mozgolódnak és a művészi berkekben is több fizetést akarnak és sztrájkolnak. Gyurcsány kormány alatt nem volt egyetlen zokszó sem, senki nem panaszkodott a 6-os villamoson, nem átkozta a kormányt, nem sztrájkolt senki és az 56-os megemlékezésen gumilövedékekkel lőtték ki az egyik résztvevő szemét olyan erős lett egyszerre a karhatalom. De akkor társadalmi BÉKE volt, azaz KUSS (Kusch).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!