Nincs új a nap alatt: gyurcsányista politikusra bízott fontos feladatot Karácsony

2024. március 01. 17:08

Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés a bicskei gyermekotthon ügyének kivizsgálását is Gyurcsány politikusára bízta. A fővárosi vizsgálóbizottság hétfőn ül össze, és április elejéig be is szeretné fejezni a munkát.

2024. március 01. 17:08

A bicskei gyermekotthon ügyével foglalkozó fővárosi vizsgálóbizottság hétfő délután tartja első ülését, amelyen arról döntenek, hogy kiket akarnak meghallgatni az ügyben – jelentette be pénteken Kiss László, Óbuda polgármestere. A vizsgálóbizottságot vezető DK-s politikus március végére vagy április elejére szeretné befejezni a munkát. 

Kiss László állítása szerint azon lesz, hogy a vizsgálóbizottság munkája során ne a pártpolitikai érdekek domináljanak, hanem az a szembenézés és a bocsánatkérés terepe legyen. A balliberális kerületvezető beszélt arról is, hogy a bizottság a fővárosnak is egy lehetőség, hogy szembe nézzen a bicskei gyermekotthonban történtekkel.

Tarlós István: Senki sem olvasta végig a kitüntetettek listáját

A korábbi főpolgármester, Tarlós István 

nemrég arról beszélt, nem lett volna szabad kitüntetni a bicskei gyermekotthon igazgatóját. 

Mint hozzátette, ott hibáztak, hogy felelőtlenül szavazták meg ezt a döntést.

Ezt is ajánljuk a témában

Tarlós kijelentette, azért nem indított belső vizsgálatot a bicskei gyermekotthon igazgatójának ügyében az akkori városvezetés, mert feljelentést tettek a rendőrségen. A hivatalon belüli maszatolás pedig nem komolyabb vizsgálat, mint egy feljelentés.

„Hülyeség volt neki kitüntetést adni. A bicskei gyermekotthon igazgatója nem azért kapta ezt a kitüntetést, mert senki nem emlékezett rá, hogy volt egy ilyen ügy, hanem inkább azért, mert senki nem olvasta végig a bizottság által beterjesztett 25 fős listát” – fogalmazott Tarlós. 

Véleménye szerint egyébként a Bárczy-díj nem egy jelentős fővárosi kitüntetés.

V. János huszonhat éven keresztül volt a bicskei otthon igazgatója

A Demszky Gábor vezette főváros 1990-től 2010-ig, húsz éven át tartotta folyamatosan a gyermekotthon élén, amelynek ebben az időszakban a fenntartója volt. 

Az igazgató által elkövetett szexuális visszaélések idején két fiatal fiú ezek kezdetekor még nem múlt el 12 éves, 

három sértettel 14 éves kora előtt lépett szexuális kapcsolatba. Ezenfelül a férfi több, 18 év alatti fiúval szemben is súlyosan szeméremsértő magatartást tanúsított, egyikükkel rendszeresen szexuális cselekményt végzett. Az ügyben a Győri Ítélőtábla a másodfokú döntésével a folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és annak kísérlete bűntettet folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és annak kísérlete bűntettre változtatta, egyebekben helybenhagyta az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék 2018-ban hozott határozatát. 

Így V. Jánost végül 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. Az ítélet szerint a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon lett volna feltételesen szabadságra bocsátható, azonban a bíróság ezt a lehetőséget elzárta előle – foglalta össze a Magyar Nemzet.

 

Nyitókép: Kiss László és Karácsony Gergely Fotó: Metropol

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:09
🍓 ️ ­­­I­­g­a­z­­i n­­i­­m­f­­o­m­­á­n­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Glück28
2024. március 02. 04:45
Ránézésre pedo ez a nyomorult mama kedvence 2.0.
hxl101
2024. március 01. 22:59
Ez a valaki, fiatalember létére úgy néz ki mint egy telefosott búvár ruha.
llnnhegyi
2024. március 01. 19:30
Bicske, Újpest, Újbuda, Békés...sorban bújnak elő a libbcsikommcsi pedofil bűnözők. Romlott népség! Szégyelljék magukat! Dobrev Klára minden bűnözőnek falaz,a büdöslábú komenista maradvány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!