Kuncze Gábor szerint Magyar Péter „nagyon jókor sértődött meg”

2024. március 24. 17:46

Zsolt Péter pedig úgy véli: a Fidesz megteremtette a saját kihívóját.

2024. március 24. 17:46
null

Nyitókép: ATV képernyőfotó

Gergely Zsófia, a HVG újságírója, Kuncze Gábor volt belügyminiszter, Póta György gyermekorvos és Zsolt Péter szociológus voltak az ATV Civil a pályán című műsorának vendégei, ahol többek között arról is szó esett, hogy a minap Magyar Péter az ügyészségen járt, majd a meghallgatás után rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a bejárat előtt.

Ha én lennék Kövér László, pontosan egy Magyar Pétert szerettem volna teremteni” – ezzel az erős felütéssel kezdte a kört Zsolt Péter, aki szerint Magyar Péter egy yuppie, karcsúsított fehér inget visel, keresztény és magyar értékeket képvisel, és ért is ahhoz, amivel foglalkozik. 

Magyar Péter tulajdonképpen a Fidesz terméke”

– fogalmazott a szociológus. „Megteremtette a NER azt az embert, aki az ideálképe volt, és létrejött ez a figura, és most ezzel kell megharcolnia.”

Zsolt Péter szerint mástól nem is várhatnak a „kívülállók” előrelépést, mint attól, hogy az egyik generáció megvívja a harcát a következő generációval, a Fidesz megteremtette a saját kihívóját. „Azt azonban borítékolhatjuk, hogy ez egy nagyon csúnya küzdelem lesz” – szögezte le.

Póta György szerint nagyon sokan vannak, akik a régi Fidesszel tudtak azonosulni, de a mostanival már nem. Úgy véli, a jobb és baloldal szándékos szétválasztása miatt sok ember még mindig zsigerből a Fideszre szavaz, aki viszont, ha talál egy olyan embert, mint Magyar Péter, akkor arra nagyon szívesen átállna. 

Ezek az emberek soha nem fognak Gyurcsány Ferencre vagy az ő jelöltjeire szavazni, 

még akkor sem, ha Orbán jelenlegi politikájával nem értenek egyet, vagy sok mindent kritizálnak benne” – mondta a gyermekorvos, aki szerint Magyar nem feltétlenül csak a bizonytalan szavazókat tudná elvinni.

Ha nem lesz napokon belül letéve bizonyíték – mert persze a lebegtetés nyilván érdeklődést generál felé, de még nem tudta bizonyítani, hogy igazat beszél –, akkor ez nagy bukta lesz” – tette hozzá.

Kuncze Gábor úgy véli Magyar Péter „nagyon jókor sértődött meg”, 

hiszen „valóban keletkezett egy vákuum a kegyelmi ügy után, illetve az ellenzékből való kiábrándulás után”. Kuncze szerint egy nagy, bizonytalan tömb keletkezett középen, akik nagyon vártak valamit, és ebbe sikerült Magyarnak beletalálnia, ami szerinte jó érzékre vall. Kuncze Gábor hozzátette: ő úgy látja, Magyar jó kiállású, rendkívül jól fogalmaz, és belülről érkezett.

Nagyon jó az indulás, nem véletlen, hogy ekkora figyelmet kapott; ugyanakkor ezt tudja ő legyalulni, ha túlspilázza a dolgot, 

és olyan állításokat fogalmaz meg, amelyeknek aztán saját maga nem képes majd megfelelni” 

– fogalmazott Kuncze, aki attól fél, hogy az ügyészség a választásokig titkosítani fogja majd a Magyar-féle hangfelvételeket.

A HVG újságírója kifejtette: Magyar és Varga Judit között a nyilvánosságban megindult egy nagyon csúnya harc, ami jó esetben nem tartozna az emberekre. Dezső András HVG-cikke kapcsán elmondta: „Ez a cikk ellenérzést váltott ki azokban, akik azt gondolják, hogy az újságírónak nem kötelessége mindennel foglalkozni. 

Azért, mert Magyar Pétert most fancy szeretni, és sokan szimpatizálnak vele, attól még a kollégám igenis foglalkozhatott egy olyan kérdéssel, aminek szerinte van közérdekű jelentősége.”

Gergely Zsófia szerint egy biztos: hogy ez az ügy nagyon jót tett a közéletnek, mert megmozgatott apolitikus, befásult embereket is. Ugyanakkor – mint felhívja a figyelmet – közben egyetlen szó sem esik a bicskei ügyről.

Kuncze Gábor az esetlegesen felmerülő párkapcsolati erőszak és bántalmazás kapcsán megjegyezte: „őket nézve lehet, hogy inkább Varga Judit verte”, mire a műsorvezető helyretette, mondván, ez még viccnek is rossz volt.

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­l­á­­­n­y­o­­k­ ­­­v­á­­r­­n­­­a­­k­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
catalina11
2024. március 26. 13:32
Kuncze Gábor szerint Magyar Péter „nagyon jókor sértődött meg” Varga Judit még jobbkor...
tapir32
2024. március 25. 16:46
Aki semmit nem ért a világból az, a HVG-be írogat.
tapir32
2024. március 25. 16:41
A média árut termel. A média a piac törvényei és erkölcse szerint működik. Nem fizikai tárgyat, hanem elképzeléseket ad el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!