„Ha volt családon belüli erőszak, Magyar Péter mozgalmának vége”

2024. március 18. 20:30

Somogyi Zoltán szociológus is kifejtette a véleményét az ügyben.

2024. március 18. 20:30
null

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Magyar Péter hetek óta lebegteti, hogy őt nőverőnek állítja be a propaganda és családon belüli erőszakkal vádolják, még egy hamisított rendőri jelentést is bedobott a köztudatba, aminek nyomán az ORFK belső vizsgálatot indított, a pártalapító által hírbe hozott Dezső András HVG-s újságíró pedig tisztázó cikket közölt.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar állítja, nem akarja kiteregetni a családi ügyeiket, ugyanakkor egyelőre szinte csak ő nyilvánult meg a témában, az egykori feleség, Varga Judit a sorozatos Facebook-posztok nyomán mindössze egy, a kapcsolati erőszak elleni kampányfilmet osztott meg.

Somogyi Zoltán is elmondta a véleményét

Ez a téma is szóba került a Frisshírek.hu legújabb podcast-beszélgetésében, ahol Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital egykori vezetője volt a vendég. Somogyi kifejtette: bár nem tudni a részleteket, egy biztos, ez „Magyar Péterre nézve tisztázandó dolog, neki nagyon fontos, hogy ebből jól jöjjön ki”. Úgy fogalmazott, ez a lehető legerősebb támadás az újdonsült politikussal szemben, amit így a „propaganda most elképzelhet az első szakaszban”

A kérdés az, volt-e családon belüli erőszak, és ha volt, akkor azt gondolom, Magyar Péter mozgalmának úgy vége is van”

– fejtegette Somogyi, hozzátéve, ha ez a vád hazugságnak bizonyul, az Magyar Pétert megerősíti. A beszélgetés alighanem még azelőtt került rögzítésre, hogy a HVG előállt a cikkével a témában.

A szociológus szerint kitért arra is, ahogy a kegyelmi ügy kapcsán lényegében össztársadalmi felháborodás tört fel, a néplélek jelezte, na ebből nem kérünk. Ugyanez a reakció jöhet elő a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, akiről ilyesmi bebizonyosodik, biztosan nem tud sikeres politikussá válni.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­­á­r­n­a­k­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
kir2vik
2024. március 19. 08:57
Semmiféle össztársadalmi felháborodás nem volt a kegyelmi ügyben. Politikai óvatosság volt a közelgő választások miatt a lemondás. Viszont már sejthető, hogy a kicsit régebben felbukkanó Schlad-ügyben Vargát mocskolni, majd a kegyelmi ügyben Vargát hibáztatni valószínűleg a férj műve volt. Talán az egyik itt kommentelő mocsok maga MP, arra gondolok, aki folyton Varga Juditot emlegeti.
Patika
2024. március 19. 07:21
Nem tudhatjuk mi volt, de Ha nem volt és annak dacáéra sikerül elhitetni ..., már akkor is vége... Amúgy ez a mikrogrincs pénzéhes kis töpszli faszkalap olyan szart se érdekel Schorbert-Rákay féle unszimpi nyomulka. Remélem a süllyesztőn kívül egyikük se jut sehova. Kellene már a kormánynak is egy arculatkontroller pszichológus. (Szóva nemn érdemes Szondi teszt arcokkal benevezni egy szimpátiaversenybe)
harcimarci-9-9
2024. március 19. 07:16
Szegény gyerekek.... menekülni az apjuk elől autóval, Bp-Miskolc. B+meg, életük végéig hordozni fogják ezt az élményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!