Érzékeny kérdést kapott, csak hebegett-habogott Donáth Anna az EP-ben (VIDEÓ)

2024. március 13. 16:14

„Önnek a civil szféra védelme ezt jelenti?” – tette fel a kérdést Schaller-Baross Ernő az EP-vitán.

2024. március 13. 16:14

Brüsszel megkönnyítené a nem kormányzati szervezetek határokon átívelő tevékenységét, erről vitát is rendeztek nemrég az EP-ben. 

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője a témában úgy fogalmazott: „Az európai baloldal legújabb politikai manipulációja a több Európa elvét használja arra, hogy kivonja a civil szervezetek ellenőrzését a tagállamok joghatósága alól. 

Önök választói felhatalmazás nélküli, politikai tevékenységet végző baloldali szervezeteket kívánnak a törvények fölé helyezni”.

Ráadásul a vitán súrlódás is történt a Fidesz képviselője és Donáth Anna baloldali ellenzéki képviselő között. 

Schaller-Baross azzal szembesítette többek között Donáthot, hogy úgy vesz részt ezen a vitán, hogy az előző magyarországi kampányban 

a baloldal több mint tizenegymillió dollárt fogadott el kétes eredetű, Soros Györgyhöz köthető civil szervezetektől.

„Ezzel hogy kíván elszámolni?

Önnek a civil szféra védelme ezt jelenti?

– tette fel a kérdést. 

„Pénzt elfogadni civil szervezetektől, és nem elszámolni vele a választók felé?” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

„Először tanulják meg, mit jelent a civil szféra”

A baloldali politikus erre úgy reagált, „Önök teljes mértékben félreértik a civil szervezet működését. És pontosan azért akarnak a civil szervezetek függetlensége ellen tenni, hogy ne é... é... őő... szülessen olyan polgári öntudat Magyarországon, ami esetleg ellentmondana az olyan autokrata elnyomó rendszereknek, amit önök építenek. Először tanulják meg, mit jelent a civil szféra, és utána papoljanak erről az épületben” – zárta gondolatait Donáth Anna.

A két képviselő közötti csörtét alább tekintheti meg:

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 14. 02:16
A rubeljobboldal arulja el a hazat, s fosztja ki az orszagot, emeli az egekbe az elelmiszerarakat. De hogy meg a pedofilokat is tamogatja, ez mar tobb a soknal. TAKARODJANAK!
Tommaso
2024. március 14. 02:13
A fidesses hebegett, habogott s maradt alul a vitaban, s nem Donath Anna. Orban diktaturaja nyomja el a civil jogvedo szervezeteket.
Hangillat
2024. március 14. 01:43
Saul Alinsky a radikális 12 pontja, energiatakarékos anarcho-pszicho áldozat/támadó kettős szerep, mimika stb. Kb.: Figyu, jól hegyezd a füled, mert kemény, becsületes othoni munkával napi 2óra, heti 300K meg lesz! Ebből lesz: parancsoló hangnemben keménykedett, saját testi épségem veszélyeztetésére szólított fel, állathoz hasonlított, havi 30,000- ért munka után otthoni gürcölés... Kulcsszavak: büszke/civil szférából politikába, saját bőrön/ milyen az autokrata min.elnök/civil mozgalmak, hatalomtól távol független, közösségért/ kiáll egyre elnyomottabb civilekért/EU biztosítékot, mindent a civilek függetlenségéért, ami a lib.demo. alappillére, populista kormány (sic) fenyegeti azt, // S.E.: $ 11 mill. civil Sorostól, elszámolás? / A.J.D. : civil fogalma szándékosan összekeverve, CÖF,/ kereskedelem, munka határok nélküli mozgása-civileknek ugyan azt, / autokrata tilt, mert civil m. öntudatra ébredés ellentmond autokrata elnyomó rendszernek ami épül. / 0 papolás.
Hangillat
2024. március 14. 01:41
21:56:05 -ANNA JÚLIA DONÁTH, Select language / fejhallgató ikon: nyelv kiválasztása https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/vod.html?mode=chapter&vodLanguage=EN&internalEPId=1710275784307&providerMeetingId=95023dd8-a1e4-443b-3c2f-08dc39e9671e# Donáth a balsevista szinonimája: ha demokráciában nincs hatalmon, az maga az elnyomatás, diktatúra, visszaélés. Könnyű élet + $ háttérrel, jelszavas jövőkép, az ellenfél S szagosítása, rombolás építés helyett. Mégis teher- pszichológushoz jár, hiszen a valótlanságból építkezés természetellenes. A pol prostitúció, pol pedofííia: mindenkit kiskorú hülyíthetőként kezel. Gyakorlati tények: Horn/ MALÉV nyugger//Demszky/ Puli, Tourage, M4, Nokia, kátyú-duda// LuciFeri//Karácsony/ Ł,€, Tarlós pénz/ K.G.-kámfor, a Híd... (folytatva))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!