Megvan az első köztársasági-elnökjelölt, korábban a MIÉP színeiben indult

2024. február 12. 12:02

A Mi Hazánk szerint a közgazdász személyében egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lehetne Magyarországnak.

2024. február 12. 12:02

Novák Katalin szombati lemondása után a Mi Hazánk bejelentette köztársasági elnökjelöltjét: Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelölik a posztra. Mint írják, személyével egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lenne Magyarországnak, ezért bíznak abban, hogy professzorasszony jelölését más pártok is támogatni fogják.

A 80 éves Csath Szent-Györgyi Albert-díjas közgazdász, korábban a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozattal is kitüntették, a 2002-es országgyűlési választásokon a MIÉP jelöltje volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Novák Katalin szombaton váratlanul megszakította dohai útját, hazaérkezett és a kegyelmi döntés miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke az X-en (korábban Twitter) is közzétette jelöltjük nevét.

Az Országgyűlésnek ezt követően új elnököt kell választania, a folyamatról itt írtunk bővebben!

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseblámpa
2024. február 13. 23:34
Csath Magdolnának már hallgattam előadásait, interjúit. Ő egy elméleti szakember, aki mindig csak tanította a közgazdaságtant, még könyveket is írt róla, de valószínűleg sohasem alkalmazta. A hallottakból az derült ki számomra, hogy egy átlagos cégvezető sokkal többet tud nála. Bizonyos témákban pl. a magyar ipar és gazdaság szerkezetét illetően teljesen tájékozatlan. Mintha az utóbbi időben nem követné a valóságot.
hivataltaszilo
2024. február 12. 17:11
Nyolcvan éves ember ne legyen!
KBA98
2024. február 12. 16:42
Csath Magdolna az iskolatársam volt, nagyon okos asszony, de nem egy megnyerő stílusú nő! Kemény, mint a beton, de nem szeretném őt!
masikhozzaszolo
2024. február 12. 16:33 Szerkesztve
1. Túl szép. (korú) 2. Szoba(nem)tudós. Még ott tart, összeszerelők vagyunk. Hozzáadott érték. Közben meg itt tervezzük, találjuk ki, fejlesztjük ki pl. a Philips röntgengépeket, Suzukit, Audit és sok mást. Többek közt a BME-n, stb. végzett mérnökökkel, itthon. Tudom, mert csináltam. 3. Olyan kell amelyik nem befutó, hanem kifutó típus. Bírja a kudarcot, mert győzni nem fog. Olyan messzi róna (angol) Péter. Képviseli a magyarokat (angliai lakhellyel)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!