Kiderült, hogy ártatlan: szabadon engedték a gdanski késelés miatt őrizetbe vett magyar férfit

2024. február 28. 09:42

A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben.

2024. február 28. 09:42

A lengyel ügyészség tanúként hallgatta ki, majd szabadon bocsátotta a több személy megsebesítésével járó, hétvégi, gdanski késes támadás miatt őrizetbe vett magyar férfit – közölte hétfő este a Radio Gdansk rádiócsatorna. A támadás vasárnapra virradóra történt az észak-lengyelországi Gdansk egyik szórakozóhelye előtt, az ügyben aznap egy 30 éves lengyel és egy 24 éves magyar állampolgárt vettek őrizetbe.

Ezt is ajánljuk a témában

A két férfi hétfői kihallgatása után csak a lengyel férfit gyanúsították meg fegyverrel való visszaéléssel, erőszakoskodással, valamint legalább három embernek okozott testi sértéssel. 

A tett miatt húsz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, 

a gyanúsítottat három hónapos előzetes letartóztatásba helyezik – közölte a gdanski rádiócsatorna.

Grazyna Wawryniuk, a gdanski kerületi ügyészség szóvivője a PAP hírügynökségnek megerősítette: a magyar állampolgárt végül nem gyanúsították meg a késelés kapcsán.

A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, számtalan, súlyosan sérült tanút ugyanis még nem tudtak kihallgatni. 

„Rettenetesen nézett ki a helyszín”

A Ripost korábban arról írt, hogy a szurkálás a volt hajógyár területén kialakított bulihelyen, az Elektryków-ban történt, és egy „banális helyzet”, egy egyszerű cigarettakérés miatt robbant ki. A Borsnak egy ott bulizó fiatal azt nyilatkozta, „rettenetesen” nézett ki a helyszín, nagyon sokan megsérültek.

 Volt olyan is, akit ott, helyben láttak el, más magától ment be az ügyeletre, de volt olyan is, akit a mentő vitt el”

– idézte a lap.

A késelésben többen, könnyebben sérültek, ők rögtön hazamehettek, azonban hat fiatalt kórházba kellett szállítani. Közülük egy ember könnyebben, hárman súlyosabban, egyikük pedig életveszélyesen megsérült. A könnyű sérültet már ki tudták hallgatni, ez alapján készítették el a valószínűsíthető tettes fantomrajzát – erről már az Origo számolt be.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Boris Roessler / DPA / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­­v­á­­­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!