Gyárfás a Fenyő-gyilkosság peréről: Fel nem vetődött bennem, hogy amit nem tettem, azért elítélhetnek

2024. február 14. 06:27

Gyárfás Tamás nem tartja bűnösnek magát, el is mondja, hogy miért.

2024. február 14. 06:27

A Blikknek adott interjút Gyárfás Tamás. Mint megírtuk, a bíró elsőfokon kimondta: Gyárfás bűnsegéd volt az ismert médiavállalkozó, Fenyő János 1998-as kivégzésében.

A honi úszószövetség korábbi elnöke, az egykori televíziós producer hét év letöltendő fegyházbüntetést kapott. 

„Életemben ekkora ütést nem kaptam. 

A bírói ítélet számomra olyan volt, mint egy atomcsapás”

 – mondta Gyárfás. Leszögezte: „Én nem béreltem fel, nem bujtottam fel senkit, és semmilyen gyilkosságnak sem voltam bűnrészese. (...) Fel nem vetődött bennem, hogy amit nem tettem, azért elítélhetnek. (...) 

Eszembe se jutott megszökni. 

Miután vádat emeltek, s már javában zajlott a tárgyalás, akkor is sokat voltam külföldön, Olaszországban, Ausztriában, Kínában.”

„Miként a tárgyalás után mondtam, engem atomcsapásként ért az ítélet, ennek ellenére fel nem vetődött bennem, hogy feladjam. A történtek ellenére is 

változatlanul hiszek az igazságszolgáltatásban.

Eddig sem, de a jövőben sem szándékozom az eljárást, de az ítéletet sem a sajtóban vitatni” – mondta.

Gyárfás azt állítja, hogy az ellene valló Portik Tamás „a tárgyaláson többször is elmondta, neki az volt a feladata, arra kérték fel, hogy lépre csaljon, csikarjon ki belőlem egy olyan mondatot, hogy én ösztönöztem Fenyő János meggyilkolására.”

Tasnádi Péterről Gyárfás így nyilatkozott: „Számomra talány, hogy egy Keresztapa elfogad egy megbízást, amit nem hajt végre, sőt, feladja a megbízóját. Ez nem illik bele a Tasnádi Péterről alkotott képbe.”

Hangsúlyozta: 

A hangfelvételek nem tanúsítják, hogy Portik Tamás »Szét…szuk?« kérésére én támogatóan megnyilvánultam.

 Ez maximum egy feltételezés. Ma már azt mondom, Portik Tamás sajnos titkon videófelvételeket nem készített, ezek híján számomra érthetetlen, miként lehet engem kétséget kizáróan bűnsegédként elítélni. A másik döbbenet a 4. számú tanú állításának bárminemű elfogadása. Sz. József azt állította, 1997 végén Horváth Tamás üzenetével engem megkeresett, s 

azt mondta, »a dolgok hamarosan realizálódni fognak«. Ez nem igaz! 

El tudja képzelni, hogy ha valóban így történt volna, akkor Portik, aki belőlem mindenáron ki akart kicsikarni egy ellenem felhasználható információt, meg sem említi az egykori üzenetét?” – tette fel a kérdést.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

 

 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 14. 12:14
SZAREMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MÁR RÉG ELITÉLTEM VOLNA ELETFOGYTRA A BIROK SZARAKODNAK CSAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chief Bromden
2024. február 14. 08:40
Nem varrta el a szálakat? (ugyan kivel) Ment a macska - egér harc? Nem tudták behúzni a csőbe, de nem is merte elzavarni. Lehúzhatta, aki csak tudta. Ugyan milyen lépéseket tett ellenfele a Tasnádi megbízás után?
Barakka1962
2024. február 14. 08:26
Persze "becsületesen"dolgozott és félretett mintegy 80 miliárd HUF-ot a balliberális kormányok alatt.
1zugloinormalis
2024. február 14. 07:43
Tegye fel a kezét,akinek megvan Portik és Tasnádi telefonszáma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!