„Ennél aljasabb dolgot még nem láttam” – reagált Curtis, miután tudta nélkül felírták a pénteki tüntetés támogatóinak listájára

2024. február 15. 10:45

A zenész éppen Kárpátalján volt, ahol magyar kisgyermekeknek jótékonykodtak, amikor megkeresték, ellenzi-e a pedofíliát; ma reggelre azonban a pénteki tüntetés támogatói között találta a nevét.

2024. február 15. 10:45
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Ahogy azt megírtuk, Curtis nevét is felrakta Pottyondy Edina azok közé, akik támogatják a pénteki tüntetést, pedig, mint a zenész fogalmazott, nem csatlakozik semmilyen politikai megmozduláshoz.

Mint ismert, „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel hirdetett demonstrációt több közéleti youtuber és influenszer. Az esemény február 16-án, péntek 18 órakor kezdődik, a Hősök terére várják a tiltakozókat. Pottyondy Edina a Facebookon közölte, hogy több mint 100 híresség állt a tüntetés mellé, a listára olyan nevek kerültek fel többek között, mint Till Attila műsorvezető, Radics Péter digitális tartalomkészítő, Fekete Giorgio, a Carson Coma zenésze, Steiner Kristóf újságíró vagy Lakatos Márk stylist. 

Széki Attila Curtis – nevét bár a lista második helyén hozták – egy Facebook-posztban cáfolta meg, hogy részt venne az eseményen. Mint fogalmazott, „A pedofília minden formáját elutasítom, és azt is , ha a gyerekeket politikai célra akarják felhasználni”. Azonban hozzátette:

nem adom a nevem semmi, ezzel a céllal szerveződő megmozduláshoz, tüntetéshez, politikai állásfoglaláshoz.

Ahogyan eddig, így ezután is kiállok a gyermekek védelme mellett”. 

Nem írtam alá semmit, és nem csatlakoztam semmilyen csoportosuláshoz” – nyomatékosította, majd hozzátette: „arra kérek mindenkit, hogy ne éljen vissza a nevemmel, semmilyen fórumon”.

Ezt is ajánljuk a témában

Lapunk megkereste Széki Attilát, hogy megkérdezzük, pontosan mi is történt, hogyan és mivel keresték meg őt Pottyondiék.

Éppen Kárpátalján voltam a magyarlakta területeken, magyar kisgyermekek számára jótékonykodtunk, amikor megkerestek. Ebből kifolyólag nem is tudtam aláírni semmiféle petíciót” 

mesélte lapunknak megkeresése körülményeit a zenész.

Curtist azzal keresték meg, hogy elítéli-e a pedofíliát, és támogatja-e a gyermekek védelmét, mire azt felelte, természetesen elítél minden ilyen bűncselekményt, és ahogyan eddig, így ezután is kiáll a gyermekek védelme mellett.

Ma reggel azonban szembesültem vele, hogy felkerültem egy szerveződő tüntetés listájára, mint támogató. Akkor esett le, hogy miről is szól ez a történet. Ennél aljasabb dolgot még nem is láttam. Én apukaként és magyar emberként is elítélek minden pedofíliával kapcsolatos történést, de azt kikérem magamnak, hogy a nevemet bármiféle propagandához, politikai megmozduláshoz vagy tüntetéshez felhasználják” – fogalmazott lapunknak a zenész, aki nem csupán a pedofil bűncselekményeket, de azt is határozottan elutasítja, ha a gyerekeket és azok védelmét politikai célra akarják felhasználni.

Ennek kapcsán hozzátette: 

Itt a gyermekek védelméről kellene, hogy szóljon a dolog, nem pedig önös politikai érdekekről”.

 

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2024. február 17. 21:56
Úgy látom, Curtis is beállt a pénztárhoz a mai numera ellenértékéért: https://hvg.hu/itthon/20240217_Orban_evertekelojen_bukkant_fel_Curtis_aki_hatat_forditott_a_penteki_tuntetesnek?s=hk
CsakOlvas
2024. február 15. 23:37
A (lassan) magát olyan nagyra tartó Mandiner a huszonnegyedik órában tart a moderáció ügyében. Amennyiben nem képes egy ilyen egyszerű problémát kezelni, mint szexikitty, akkor nyugodtan lehúzhatják a rolót. Nem kérjük a képmutatást, érezzük a pálfordulást: nem kellenek ide hozzászólók. Legyen annyi tökötök itt a végére, hogy ezt ki is merjétek mondani. Vagy ha mégsem, akkor kemény lépéseket tegyetek a kommentszekció érdekében. Köszönettel: egy ős-reakciós.
graycivil
2024. február 15. 22:06
Amúgy nem értem ezt a brutális diszkriminációt! A balos lipsiket állandóan csesztetitek, de még nem láttam, hogy valaki is szembeszállt volna "sexykitty-23" becenevű kommentelővel. :)
graycivil
2024. február 15. 22:04
Tudom, a FIDESZ számára a "megvédjük a gyerekeinket" azt jelenti, hogy "szellemi védőőrizetet" kapnak, vagyis megvédik őket minden témában a valóságtól. Szellemileg ügy tartják őket, mint brojlercsirkéket az infravörös fűtésű intenzív tenyésztelepeken. És ezt azért csinálják, mert rájöttek, hogy a saját akolnevelésű birkáiknál ez már bevált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!