Egyetért a magyar állásponttal Elon Musk Tucker EU-s kitiltása kapcsán

2024. február 07. 20:59

A világ leggazdagabb embere szerint sem lenne elfogadható a jobboldali újságíró kitiltása az EU-ból.

2024. február 07. 20:59
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: az EU kitiltaná Tucker Carlson amerikai újságírót a Putyin-interjú miatt. Carlsont Donald Trump korábbi amerikai elnök, és Putyin orosz elnök „szócsövének” nevezték. Erről itt írtunk bővebben. Beszámoltunk arról is: kőkemény üzenetet küldött a kormány Brüsszelnek Tucker Carlson kitiltásának ügyében. 

Kár a gőzért, nem fogjuk hagyni, hogy megtörténjen!”

– fogalmazott Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Erről itt olvashat részletesebben.

Elon Musk is egyetért a magyar állásponttal

„Ha igaz, az valóban zavaró lenne” – reagált az X-en Elon Musk a hírre, hogy Tuckert kitiltaná az EU. Mint fogalmazott:

Akár egyetért valaki Tuckerrel, akár nem, ő egy komoly amerikai újságíró és egy ilyen húzás nagy sértés lenne az amerikai közvélemény számára.”

Vagyis az X tulajdonosa is egyetért a kormány álláspontjával, miszerint elfogathatlan lenne a döntés.

A milliárdos eredeti bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 08. 15:57
Az EU vezetése teljesen elvesztette az eszét!
Mich99
2024. február 08. 10:03
Brüsszel persze ezzel a lépéssel/fenyegetéssel a Bidé-maffiának akar hízelegni...
Aerion
2024. február 08. 08:28
Maga a kitiltás gondolata az, ami alapjaiban sérti a jogállamiságot és a demokráciát. EZEK az alakok, akik horizontális és szektorális feljogosító feltételeket támasztanak a tagországokkal szemben, amiben például a bírói függetlenség egy ideológiai alárendeltség képében jelenik, meg és a jogszolgáltatási igazságosság egy bizonyos jogi gondolkodási vonalon mozog, és ez értelemszerűen ezek jogalkotási elképzeléseinek felel meg, EZ a tárasaság, ami a saját ideológiájukhoz kapcsolódó propaganda szervezeteket támogatja mind a médiában, mind a civil szektorban és tudatosan rombolja a tudományt tudománytalanságok alapkövetelményként meghatározott terjesztési feladatként, értsd dzsenderideológia, EZ, ami a drogozás szabadságát hirdeti és ami az abortálást támogatja, és a pedofilokkal szembeni tűrés politikája felé mozog, amiből végül a homoszexualitás és transzdszenderizmus útján majd ugyancsak alapkövetelmény lesz, EZ, ami keresztényellenes, de a sátánizmust tűri, EMBERISÉGELLENES.
figyelő4322
2024. február 08. 07:56
Akitlosz 2024. február 07. 21:22 "Nem történt világon semmi, egy újság cikket gyártott, a Mandiner már a sokadik cikket írja nem is létező eseményről." Az igaz, hogy a Mandiner is, mint más belföldi és külföldi ùjságok rákap az ilyen hírre, de nem tőlük ered! Ha ESETLEG nem történne meg, az nem a Mandi hibája. A Mandiban ez a hír a Newsweek nevű magazinban közölt hír alapján jelent meg: "Tucker Carlson's interview with Russian President Vladimir Putin could see the conservative pundit targeted by European Union lawmakers, current and former members of the European Parliament have told Newsweek." Abban én is egyetértek, hogy az EU valószínűleg meg sem kísérli Carlsont kitiltani. A szervezet már annyi 'botrányt cipel' már most, hogy nem akarnak egy újabbat a régiek tetejére rakni. Hiszen már most sem tudják kezelni a sok marhaságot, amiért ők a hibásak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!