Az vagy, amit megeszel, kedves Donáth Anna!

2024. február 02. 10:02

Műhús, ezt meg ízlelgetem. Olyasmi lehet, mint a guminő, már bocsesz, az is hasznos, minek ennyi ember a Földre.

2024. február 02. 10:02
Képkocka forrása: https://www.youtube.com/watch?v=cfJG8DoVyJ8&ab_channel=ATVMagyarorsz%C3%A1g
Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet

„Ezért aztán gyakran elszomorodom, amikor Donáth Annára gondolok. Így volt ez a napokban is, amikor ismét megszólalt, ezúttal gasztroenterológusi, táplálkozás-szakértői és egyben látnoki minőségében. A következőket írta, igyekszem szöveghű maradni: »A műhús egyszerre biztosíthat élelmiszer-biztonságot, fenntarthatóságot és adhat lökést az etikus állattartásnak.«

Ezt is ajánljuk a témában

Véleménye szerint ugyanakkor amikor a magyar kormány azt fontolgatja, hogy betiltja a műhús gyártását és forgalmazását, azzal nagyjából a géprombolás útjára lép, és ez egyet jelent a fejlődés betiltásával, oszt’ odalenne egy újabb remek kis innováció is, de szeretem ezt a szót. Műhús, ezt meg ízlelgetem. Olyasmi lehet, mint a guminő, már bocsesz, az is hasznos, minek ennyi ember a Földre. 

Amit ugye majd a műhús ment meg a biztos pusztulástól, meg a cincérpörkölt magokkal és fermentált büdösbogarakkal.

Az vagy, amit megeszel. Ezt a bonmot-t bizonyára Donáth Anna is ismeri, hiszen az egészségipar összes szócsövéből ez dől egy ideje, a szereplők saját üzleti érdekeihez igazítva, félrevezetve a szerencsétlen olvasót. Az is elképzelhető persze, hogy nem ezekből a fórumokból tájékozódik, hanem Hippokratészt olvasgat, esetleg Feuerbachot, sokan nekik tulajdonítják ugyanis a mondást, tőlük is ismerheti. Magam maradnék Anthelme Brillat-Savarin francia jogász, szakács és író idevonatkozó tézisénél, amelyet Az ízlés fizio­lógiája (1826) című pompás könyvében hagyott az utókorra:

»Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy.«”

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. február 02. 20:27
"Egy magyar állampolgárnak minden hónapban ezek járnának az ellátmányban: 3 kg csontos nyers hús és vágott baromfi, 1,5 kg zsiradék, 2 kg liszt, 0,5 kg cukor, 9 kg kenyér, 11 l tej, 1 kg mosó- és mosogatószer, 120 l ivóvíz, 1 kg húskészítmény, 15 db tojás, 2,5 kg főzelékkonzerv, 2 kg gyümölcsbefőtt, 1 kg savanyúság, 0,25 kg élesztő, 0,15 kg só, 0,15 kg szappan, 1 kg gyertya, 4 doboz gyufa, 0,3 fogkefe, 40 ml fogkrém, 6 tekercs toalettpapír, 0,25 l alkoholos kézfertőtlenítő, 0,3 kg egészségügyi vatta." https://mfor.hu/cikkek/makro/a-bekeparti-kormany-mar-a-haborus-fejadagokat-porciozza-.html
FeketeFehér
2024. február 02. 19:23
Hegyi Zolit mint embert én bírom, ezért olyan kínos, amikor baromságokat írogat olyanokról, amikről halvány fogalma sincs.
m-andi-ner
2024. február 02. 17:58
"Az vagy, amit megeszel!" Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: pektin, agar, karragének, alginátok, cellulóz származékok, zselatin, kazeinátok, vitális glutén, szorbinsav, nátrium-szorbát, kálium-szorbát, kalcium-szorbát, nenzoesav, nátrium-benzoát és kálium-benzoát vogymuk.
Korrupt Kornél
2024. február 02. 17:45
Ancsa, nézem a fotódat, őszintén megmondva ez alapján már befalhattál pár kiló műhúst! Nem baj, edd tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!