Angyalföldi gyilkosság: a rendőrség megküldte a vádemelési javaslatot az ügyészségnek

2024. február 08. 17:55

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték.

2024. február 08. 17:55
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Újabb fordulóponthoz érkezett az angyalföldi gyilkosság ügye: „Az emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, 

és a mai napon az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek” 

– fogalmazott lapunk megkeresésére a BRFK kommunikációs osztálya.

Mint ismert: tavaly nyáron, öt napnyi hajsza után sikerült a III. kerületben – egészen pontosan a Római-parton – elfogni T. Róbertet, aki a gyanú szerint meggyilkolta a barátnőjét, M. Petrát egy Véső utcai lakásban. Sajtóhírek szerint a férfi azért ölte meg barátnőjét, mert az megjegyzést tett a férfiasságára. A tragédia július 13-án éjjel történt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság akkor emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást, a feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A hajtóvadászat eredményeként a 35 éves T. Róbertet a BRKF bűnügyi bevetési osztályának nyomozói 2023. július 18-án 12 óra 50 perckor fogták el.

T. Róbert akkor feltáró beismerő vallomást tett, elmondta, hogy bujkálása során felment az Északi összekötő vasúti hídra, ahonnan öngyilkosságot akart végrehajtani, ám ezt végül nem tette meg. Azt is elmondta, hogy a Római-part egyik romos épületében bujkált, s az is kiderült, hogy a gyilkosság után, mikor elhagyta a társasházat, észrevette, hogy esik az eső, ezért még visszament a gyilkosság helyszínére, ahonnan magához vett egy esernyőt.

Ezt is ajánljuk a témában

T. Róbertet ezután elmeorvosi és pszichológusi vizsgálatoknak vetették alá, de Somos Zoltán, a férfi jogi képviselője korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy szerinte a férfi beszámítható és nem kóros elmeállapotú. 

Somos Zoltán novemberben úgy fogalmazott: számításai szerint rövid időn belül lezárhatják a nyomozást, 

hiszen a fontos tanúkat meghallgatták, új információk már nem valószínű, hogy felbukkannak az ügyben.

Hozzátette: Védence tisztában van vele, hogy nagyon durva bűncselekményt követett el és ezért el fogják ítélni, ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen tényállás és jogi minősítés alapján. „Ez lehet erős felindulásból elkövetett emberölés, amelyet a törvény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújt. Jelenleg a férfit az emberölés alapesetével gyanúsítják, ami 5-től 15 évi szabadságvesztést jelenthet. Ugyanakkor ha minősített emberölést állapít majd meg a bíróság, akkor a kiszabható büntetés 10-től 20 évig terjed, de adott esetben akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet a vége. Ennek az ügynek tehát már nem az a tétje, hogy ki volt az elkövető, hanem hogy mi váltotta ki a bűncselekményt” – fogalmazott korábban lapunknak az ügyvéd.

Ezt is ajánljuk a témában

A legutóbbi hírek szerint, szűk egy hónappal ezelőtt T. Róbert letartóztatásának meghosszabbításáról döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az ügyész a tárgyaláson kifejtette: a bűncselekmény tárgyi súlya, a várható büntetés súlyossága, valamint az, hogy a bűncselekmény után öt napon át bujkált T. Róbert, azt jelzi, hogy tartani kell a szökéstől, elrejtőzéstől. 

Ezért kezdeményezte az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

T. Róbert ügyvédje akkor azzal érvelt, hogy a férfi megbánta tettét, bejelentett lakcíme van az édesanyjánál, ezért akár házi őrizetben, bűnügyi felügyelet alatt is kivárhatná a nyomozás végét. A bíróság végül az ügyészi indítványnak adott helyt, és elrendelte T. Róbert letartóztatásának meghosszabbítását, amit a gyanúsított tudomásul vett.

Mára pedig a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Nyitókép: az angyalföldi gyilkos elfogása / Forrás: police.hu

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Massimiliano Prospero dArco
2024. február 09. 15:50
a mandinernek feltűnhetne, hogy ca. 7 éve nincs olyan, hogy előzetes letartóztatás, sima letartóztatás van.
rockercicc
2024. február 09. 00:06
Kapjon életfogytiglant a rohadék! Bár ha fidesznyalonc, akkor a köztársasági elnök némber úgyis kegyelmet ad neki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!