Tavaly a magyar háztartások kapták a legolcsóbban a gázt és az áramot az EU-ban

2024. január 18. 12:51

A Fidesz alelnöke szerint minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.

2024. január 18. 12:51

A rezsicsökkentésnek köszönhetően tavaly decemberben, mint ahogy 2023 minden egyes hónapjában a magyar háztartások kapták a legolcsóbb villamos energiát és földgázt az egész Európai Unióban (EU) – írta a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke csütörtökön a Facebook-oldalán. Németh Szilárd bejegyzésében az áll, hogy 

ezzel minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.   

„Azért, hogy ez 2024-ben is így maradhasson, Brüsszel és a hazai baloldal egyre durvább támadásaival szemben meg kell védenünk a rezsicsökkentés politikáját. Ehhez Brüsszelben változásra, a jelenlegi bürokraták elzavarására lesz szükség! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!” – fogalmazott a kormánybiztos. Németh Szilárd a bejegyzéshez csatolta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal táblázatát, amely a földgáz és a villamos energia tavaly decemberi átlagárait rögzíti az uniós fővárosokban.

(MTI)

Nyitókép: Daniel Roland/AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 19. 11:33
A méregdrága orosz gázt a 🐑🐑🐑🐑🐑🐑-sereg sok-sok adójával pótolta ez a zseniális rezsim…
kissb56
2024. január 19. 08:38
"Semmi jelentősége nincs, hogy abszolútértékben itt-e a legolcsóbb, vagy sem." Mandari-ner! annyira szellemes már a neved is, meg a beírásaid is 🤣. A tipikus libsi agyhalott tüneteket mutatod, ugyanis az első és a második mondatod 100%-ban ellentmond egymásnak. Hogy ki tudjuk számítani, arányaiban ki fizet kevesebbet mondjuk a gázért, két tényező jön számításba. Az egyik a havi fizetés, a másik pedig hogy mennyibe kerül, ha az egyiknek szerinted semmi jelentősége nincs, akkor egyszerűen nem tudod kiszámolni a hányadost. Ami a kanári-szigeteki nyaralást illeti a németek most nem ezzel foglalkoznak, hanem azzal hogy lesz e mit enniük. Méghozzá azért,mert scholz elvtárs éppen bedönteni készül a német gazdaságot. Érzésem szerint te nem spontán vagy ennyire hülye, hanem megfizetnek érte. Szóval ne hagyd abba, engem nem zavar hogy hülyét csinálsz magadból, inkább szórakoztatsz.
Gyurcsany-embere
2024. január 18. 23:43
Semmi jelentősége nincs, hogy abszolútértékben itt-e a legolcsóbb, vagy sem. Az számít, hogy egy havi fizetésből hány köbméter gázt tud venni egy német és egy magyar, valamint hogy a német évente hányszor tud menni a rezsiköltség után maradó pénzéből a kanári szigetekre nyaralni. Bár a buta hívek a reálérték hallatán tanácstalanul összenéznek, nekik pont az ilyen cikkek valók.
files32
2024. január 18. 15:52
Rétvári szerint "jólkalibrált" az új ügyeleti rendszer, Gulyás Gergely szerint sem jó az, hogy van olyan település, ahonnan 1,5 órát kellene tömegközlekedni egy beteg gyerekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!