Rejtélyes választói profilozásra használja a brüsszeli pénzt a Soros-egyetem

2024. január 25. 06:00

Az EP-választásokra időzítve az illiberális választó profiljának megalkotásába kezdett a CEU, tehát a Soros-egyetem. A projektet ráadásul Brüsszel finanszírozza. Nem mellékes, 2022-ben a baloldal hazai kampányában épp egy ilyen tevékenységet végző cégcsoportnak, a DatAdatnak jutott kulcsszerep. A pénz akkor Amerikából jött, Sorosék segédletével.

2024. január 25. 06:00
Soros-egyetem, CEU

Ahogyan arról a minap a Mandiner beszámolt, sok százmillió forintot fordít Brüsszel egy erősen aktuálpolitikai jellegű, liberális kutatásra. A projektet a több százmillió forinttal megtámogatott Soros-egyetem vezeti, mindeközben a magyaroknak járó uniós források jó részét továbbra is visszatartják.

Ezt is ajánljuk a témában

A Soros-hálózat emberei fontos tervükről decemberi hírlevelükben is írtak. Eszerint 2024-ben tovább folytatják a liberális demokráciával versengő alternatívák feltárását. Ehhez egyéni szintű adatok gyűjtésébe kezdenek, hogy felismerjék azon emberek profilját, akik leginkább hajlamosak az illiberális formációk támogatására. Munkájuk során olyan eszköztárat dolgoznak ki, amellyel a liberális politikai döntéshozók fel tudnak lépni az illiberális kihívások ellen. Tehát

Brüsszel pont a 2024-es választási évben ad pénzt Soros embereinek arra, hogy világlátásuk, politikai beállítottságuk alapján profilozzák a szavazókat.

Az illiberális választók beazonosítása arra is lehetőséget teremthetne, hogy a szóban forgó kör befolyásolásával egyes embereket távol tartsanak a voksolástól, de megfelelő üzenetekkel „megdolgozva” még az elbizonytalanodók pártpreferenciáját is meg tudnák változtatni.

Azt természetesen, pontosan miként működne a gépezet, mit kezdenének a felhalmozott adatokkal, nem lehet tudni, a projekt azonban a fent említett lehetőségeket szem előtt tartva komoly fegyver lehet az európai parlamenti választást megelőző kampányban.

Forrás: Képkivágás

Sokan emlékezhetnek rá, hogy a külföldről származó milliárdokból kampányoló hazai dollárbaloldal a 2022-es magyarországi országgyűlési választás alkalmával a nekik juttatott pénz jó részét éppen egy olyan cégnél, a Bajnai Gordon-féle DatAdatnál költötték el, amelynek a választói profilozás a szakterülete.

A pénzt felhajtó Korányi Dávid egyébként éppen Bajnai Gordonnal, illetve Soros Györggyel és fiával Alexander Sorossal közösen vesz részt az ECFR-ben,

amelyet a milliárdos spekuláns szponzorál.

Egyelőre a nyilvános forrásokból annyi kapcsolódási pontot lehet fellelni a Soros-egyetem és a DatAdat kapcsán, hogy mindkettő bécsi székhellyel működik. Mindemellett az egyetem karrierportálján egy sor DadAdat-álláshirdetést tettek közzé az elmúlt években.

Forrás: Képkivágás

– 2021-ben például a CEU-n keresztül hirdették a DatAdat munkáltatói rendezvényét.

Forrás: Képkivágás

– Vagy: 2021-ben a DatAdat politikai elemzőt keresett a CEU-n keresztül.

Forrás: Képkivágás

– 2022-ben a DatAdat gyakornokokat keresett a CEU-n keresztül.

Forrás: Képkivágás

Érdekesség, hogy az említett liberális-progresszív ECFR éppen tegnap jelentetett meg egy tanulmányt, amely témájában nagyon hasonló a Soros-egyetem projektjéhez. A velük egyet nem értőket „Európa-ellenesnek” nevező szerzők a „populista”, „szélsőjobboldalinak” nevezett erők előretörésével riogatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az adatgyűjtési projekt újabb bizonyíték arra, hogy Brüsszel az uniós adófizetők pénzéből segíti a Soros-hálózatot a választási beavatkozásban. Korábban egyébként hasonló jelenségek voltak megfigyelhetők a dollármédia és a politikai aktivistacsoportok finanszírozása kapcsán is.

Emlékezetes, Alexander Soros 2023 augusztusában arról írt a Politico nevű hírportálon, hogy „a hírek, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros »elhagyja Európát«, félrevezetőek. Nem távozunk”. Úgy tűnik, hogy Sorosék hálózatának finanszírozását a 2024-es európai parlamenti választásokra ráfordulva több esetben Brüsszel vette át.

Folytatjuk...

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thorin-2
2024. január 25. 16:10
magában mókás, ha kampányolsz azzal a nyekergéssel, hogy valami mellett állsz, miközben térdepelsz, komcsi mocsok.
patópál
2024. január 25. 10:06
"Ehhez egyéni szintű adatok gyűjtésébe kezdenek, hogy felismerjék azon emberek profilját, akik leginkább hajlamosak az illiberális formációk támogatására." Megint azt kutatják, hogy kit hogyan lehetne átverni. Az emberek érdekei mentén politiziálni, az még mindig nem merült fel.
vérgőz
2024. január 25. 09:48
es mi lesz a kovetkeztetes? le kell szoktatni az embereket a pacalevesrol? ha a vilag mukodeset neznek, akkor vilagossa valhatna miert is szavaznak "illiberalek" a jobboldalra... ha ezt megertenek, akkor mehetnenek a Foldmuveszeti Egyetemre.
Zsolakomarom
2024. január 25. 09:12
majd ha a baloldal valasztasi koltsegvetese eleri a fideszenek a 10%-at, akkor tessenek aggodni soros manipulacioi nem mentik fel az orszagot semmiben elore nem vivo, kozpenzlopo, csak kampanyolassal foglalkozo kormanypartot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!