Kiket nevezett ma ki a Sándor-palotában Novák Katalin?

2024. január 10. 20:17

A köztársasági elnök három fontos kinevezést is átadott.

2024. január 10. 20:17

Három kinevezést is átadott a mai napon Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában, Dr. Horvát Szilárdot a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárává; Dr. Friedler Ferenc egyetemi tanárt a Széchenyi István Egyetem rektorává; Lánczi Tamást pedig a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökévé nevezte ki.

Mint arról beszámoltunk, a Szuverenitásvédelmi Hivatal február 1-jén kezdi meg a működését, amelyet Lánczi Tamás vezet majd. A hivatal első feladata a soron következő, júniusban tartandó két választásra felkészüljön.

Ezt is ajánljuk a témában

A nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény alapján az új hivatal az alkotmányos önazonosság védelme érdekében elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató autonóm államigazgatási szerv lesz, amely február 1-jén kezdi meg működését. A vezetőjét pedig a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.

Lánczi Tamás korábban dolgozott miniszteri kabinetfőnökként, később a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztője is volt, majd a XXI. Század Intézet igazgatója, illetve az MTVA online igazgatója és a 48 perc című műsor házigazdája volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Facebook

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2024. január 10. 21:30
"ez a hivatal pont az ellenzék simlisségeinek megakadályozására szolgál" Akkor elég hülye nevet találtak ki a hivatalnak. Bár Lánczi is egy sikertelen hülye, úgyhogy egymásra találtak. :))))))
5m007h 0p3ra70r
2024. január 10. 21:14
Nevezett maki?
Ehetős Odó
2024. január 10. 21:07
Este hű nőm mazós rohamában az ATV-re kapcsolt, ahol az a Római a botoxbanyát faggatta. A vén kurva tündökletes formában volt, valami olyat bírt mondani, hogy nem elég, hogy a kormány egy ilyen, külföldről is elitélt szuverenitás-védelmi hivatalt hozott létre, már annyira sem bír a látszatra ügyelni, hogy valami ellenzék-közeli vezetőt bízzon meg... Ez a hülye spiné komolyan nem értette meg, hogy ez a hivatal pont az ellenzék simlisségeinek megakadályozására szolgál? Az öreglány totál kész van, hiába van kifeszítve a pofája, mint a sátorlap és raktak bele egy három számmal nagyobb, csillogó ferde protkót.
powerage
2024. január 10. 20:48
Győzike nem kapott semmit? Csak azért nem, mert cigány, ugye? Még egy helyettes államtitkári pozíció sem volt valahol? Besesek Botond helyét például oda lehetett volna adni neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!