Autópálya-matricát vett mostanában? Akkor nem árt, ha ezt tudja!

2024. január 26. 20:45

A csalók senkit sem kímélnek.

2024. január 26. 20:45

 A 24.hu cikke szerint a napokban történt adatszivárgás következtében közel 12 terabájtnyi információ került ki az internetre, köztük személyes adatok is. A kibertámadásban a VoxPay, Magyarország egyik vezető autópálya-matrica szolgáltatója is érintett, 

a cég pedig emiatt felhívta a vásárlók figyelmét néhány fontos információra.

Mint írták, az utóbbi időben észlelték, hogy csalók a nevükben küldtek kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására. Ezekben általában kedvezményes matrica vásárlási lehetőséget kínáltak, ám a cég jelezte, hogy soha nem küldenének ilyen ajánlatokat sem e-mailen, sem sms-ben vagy más csatornán keresztül, ugyanis az e-matricák ára fixen megszabott hatósági ár, ezen felül online vásárlás esetén még kényelmi díj is felmerülhet.

Mindezek mellett kiemelték, hogy soha nem kérnek elérhetőséget, vagy és személyes információt ügyfeleiktől, így aki ilyen megkeresést kap a cég nevében, ellenőrizze a vásárlás hivatalos forrását. A VoxPay közölte, amennyiben bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal jelezzék azt nekik az [email protected] e-mail címen.

Nyitókép: MTI / Füzesi Ferenc

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!