Lázár János: Júliustól minden vonatra érvényes az országbérlet

2023. június 09. 21:14

A tárcavezető az utazók igényeivel indokolta a döntést

2023. június 09. 21:14
null

Július 1-jétől intercity és helyjegyköteles vonatokra is érvényes lesz az országbérlet – jelentette be pénteki videóüzenetében az építési és közlekedési miniszter.

Lázár János a közösségi oldalán közölte, hogy az országbérlettel rendelkezőknek csak helyjegyet kell venniük, ha a MÁV intercity-járataival utaznának.

Ennek ára elővételben 650 forint, az utazás napján megváltva 990 forint.

A tárcavezető az utazók igényeivel indokolta a döntést, sokan szeretnék ugyanis, hogy minden vonatra érvényes legyen az országbérlet. A kormány azért vezette be az új bérletfajtákat, hogy a több mint 4 millió, naponta ingázó embernek segítsen. A május 1-jei bevezetés óta már csaknem 600 ezren vásároltak ország- és vármegyebérletet – tette hozzá.

(MTI)

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. június 10. 21:29
Nagy siker ez az országnak, végre egyenesbe került az ország. Most már semmi nem állíthat meg minket! Most már csak a felcsúti kisvasutat kellene tovább építeni.
bunko_jobbos
2023. június 10. 14:27
Nem értem én ezt a vármegye- meg országbérletet. A MÁV erősen forráshiányos, és ezzel az intézkedéssel még pénzt húznak ki tőle. Persze népszerű intézkedés, de ha valamit ingyen vagy olcsón osztanak, az mindig az. Persze lehet mögötte valami olyan megfontolás, hogy ha sokan utaznak vonaton, akkor majd több pénzt lehet rá kunyerálni a kormánytól. Sajnos a kibaszott gázszámla tavaly +10 milliárd EUR volt, abba belerokkantunk. (3 700 000 000 000 forint) És ez csak a pluszkiadás. EZt még évekig fogjuk nyögni. Én arra lennék kíváncsi, hogy ha a Siemens nem a barátunk, akkor Vectronok helyett mi a faszt fogunk venni? Kínait vagy mit? Nagyon kellenének már a vasútnak azok a mozdonyok.
DonCiccio
2023. június 10. 10:38
Ehhez is a miniszter kellett hogy az országbérlet alapjegy legyen A MÁV START vezetés mongyon le !
Magyarok Pásztora
2023. június 10. 09:25
Az utasok 80%-a ingyen utazik, öregek, diákok, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!