Kifakadt a Spiegel: Orbán a győztes!

2023. december 15. 19:05

„Orbán mindenhol győzött: semmi igazán jelentőset nem áldozott fel” – fogalmazott a német lap.

2023. december 15. 19:05
ORBÁN Viktor

Mint ismert, az Európai Tanács tagjai megbeszélést folytattak Ukrajna EU-s csatlakozásáról, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem vett részt, mert mint mondta: „Ukrajna uniós tagsága rossz döntés. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni”.

Ezt is ajánljuk a témában

Kifakadt a Spiegel: Orbán a győztes

A Spiegel cikkben reagált az EU-csúcson történtekre és mint írták:

Orbán mindenhol győzött: semmi igazán jelentőset nem áldozott fel”. 

Szerintük „ehelyett milliárdokat kapott, egyelőre blokkolta az Ukrajnának szánt pénzügyi segélyt, és továbbra is minden lehetősége megvan arra, hogy a jövőben zsarolja az EU-t”.

Mint a lap felidézi: míg az EU pénzügyi segélye létfontosságú Ukrajna számára, addig a csatlakozási tárgyalások megkezdése csupán szimbolikus aktus. Minden további lépéshez ugyanis szintén egyhangú döntésre van szükség. A lap kitér arra is: Orbán Viktornak még sok lehetősége lesz arra, hogy szabotálja Ukrajna csatlakozását.

Orbán mostantól azt állíthatja, hogy ő soha nem egyezett bele a tárgyalások megkezdésébe, és még hazudnia sem kell ehhez

– tették hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 501 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. december 19. 14:08
A multimédia világának súlyos gondot okoz az egyén szabad véleménye. Az USA-nak súlyos gondot okoz a valóban egyéni vélemény. Az ember amikor reggel fölkel szeretné magát jól érezni. A hatalom akkor jó, ha a befolyása alatt állókat lefekvésükkor békében tudhatja, mert akkor az ébredés is biztosítja az uralmukat. Legyen hát jó nekik? Az Életünket éljük. A problémáinkat megoldjuk. A kérdés: hol vagyunk mi?
Palatin
2023. december 17. 15:13
A Nyugat abból az örült alapgondolatból indul ki, hogy Oroszország nélkül szebb lenne a világ. De ez csak egy amerikai lázálom, akik csak úgy tudják elképzelni a világot, hogy az amerikai érdekeknek minden más érdeket überelnie kell. De ebböl elege van a világnak, az ellenszél egyre erösebb lesz Kina nem fog háborúzni az USA ellen, ök annál okosabbak. Gazdaságilag fogja legyözni öket és azzal, hogy maga mellé fogja állítani a világ nagy részét. Az atomháború Kinának nagyon rossz lenn a nagy népsürüség miatt. Kina emberi és anyagi forrásai azonban olyan gigantikusak, amivel az USA nem tud hatékony ellenszert szembeállítani, föként akkor nem, ha az oroszok és kínaiak összefognak. Igy az USA semmit nem ér a gigantikus hadi apparátusával. A kinaiak egyszerüen le fogják csapolni körülöttük a levegöt. A Nyugat nagyon nem ismeri Kinát, a kinai gondolkodást, az ö ideológiájukat, lelkivilágukat, ahogy az oroszokét sem. Azt hiszik, hogy azok is úgy müködnek, mint az övöké. Ez nagy hiba lesz.
2023. december 17. 13:20 Szerkesztve
A TARTÓZKODÁS BÖLCS, SÖT ZSENIÁLIS MEGOLDÁS VOLT. Úgyis ki fog derülni, hogy Orbán álláspontja volt a helyes, mihelyst a részletek elötérbe kerülnek. A vétóval Orbán még jobban ellentétbe került volna az unióval és ezt nem szabad a végletekig vinni. Meg kell érezni azt a szituációt, ahol engedni kell. Orbán nyilván látta, hogy a 26-ok legalább olyan elszántak a maguk véleményét illetöen, mint ö a magáét. Vannak esetek, amikor a visszavonulás a helyes döntés. Orbán helyesen cselekedett. Ha vétozott volna, megkerülték volna, ami valóban megalázó lett volna. De miután öszintén, meggyözöen elmondta az érveit, és ez nem segített, nem maradt más jó megoldás, egyedül a tartózkodás, azaz a terem elhagyása a szavazás idejére. Ha a megállíthatatlan borzalmat nem akarja látni az ember, akkor elfordul, mást nem tehet.
2023. december 17. 13:19 Szerkesztve
Ki más? Csak a kersztnevét kellene izlelgetni a nyugati, amerika szolgálatában álló balekoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!