Hiába veszélyes és tilos, sokan megelőzik a hókotrást végző járműveket (VIDEÓ)

2023. december 07. 17:24

Egy-két perc miatt kockáztatják a biztonságukat a felelőtlen sofőrök.

2023. december 07. 17:24

A közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. arra, hogy a hókotrást és/vagy sózást végző járműveket tilos megelőzni.

Az ilyen gépjárművek mögött a követési távolságot fokozott óvatossággal kell megválasztani. A vállalat azt is hozzátette, hogy ezekben az esetekben is igaz, hogy az előzéssel maximum 1-2 perc a nyert idő. Ennek ellenére sok sofőr nem tartja be szabályokat, és veszélyezteti önmagát, a többi közlekedőt, valamint a hóeltakarítást végzőket is. 

A veszélyes manőverekről videót is megosztottak, amely alább tekinthető meg: 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MKIF  Fcebook-oldala

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h040183
2023. december 08. 00:05
Ugyanitt a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megerősítette, hogy felkészültek a télre, de hóra nem számítottak... Okoskodás meg reggeli idegzsába helyett elég lett volna egyszer az éjszaka folyamán körbesózni az M0, és az autópályák pest megyei szakaszait, de nem.... majd reggel 8-kor, mikor már amúgy is áll minden, a kötelező feles után a sofőrök el méltóztatják kezdeni a megkésett takarítást. Aztán meg okoskodunk, hogy miért előzik a 30-al kecmergő kamiont, amikor már miondenki úgyis késik, mert éjjel nem méltóztattak dolgozni!!
Swansea2688
2023. december 07. 18:25
Még egy harmadik hótoló is kellett volna a jobb oldalra, aztán meg van oldva az előzés kérdése.
rochejaquelein
2023. december 07. 18:10
Tessék, Akitlosz: KRESZ 42. §-a kimondja, hogy "olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van kijelölve, az azonos irányban valamennyi forgalmi sávban – egymás mellett haladó – hóeltakarítást végző és figyelmeztető jelzést használó járműveket tilos megelőzni. Az ilyen gépjárművek mögött a követési távolságot fokozott óvatossággal kell megválasztani."
Akitlosz
2023. december 07. 17:51
Szóval aki szerint jogsértés látszik a videón ő citálja ide a vonatkozó jogszabályt, különben minimum téved!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!