Utcán parkoló kocsikat hirdetett eladásra, ez lett a vége

2023. november 22. 10:03

A férfi félrevezette a hívó feleket, azt állítva, hogy a sok érdeklődő miatt csak akkor tartja fenn nekik az autót, ha előleget utalnak.

2023. november 22. 10:03

„A szécsényi rendőrök csalás gyanúja miatt kezdtek nyomozásba és a szálak egy 25 éves férfihoz vezettek, aki éppen börtönbüntetését tölti más bűncselekmény miatt” – olvasható a Rendőrség oldalán.

A gyanúsított a büntetés letöltésének megkezdése előtt, még 2023 nyarán regisztrált egy gépkocsik értékesítésére létrejött weboldalon. Ebben még semmi törvényellenes nincs, azonban

az eladó úgy gondolta, hogy utcán parkoló, általa ismeretlen személyek autóit kínálja eladásra.

Egy kis idő elteltével jelentkeztek is vásárlók – jegyzi meg a hatóság. A jászfényszarui lakos

félrevezette a hívó feleket, azt állítva, hogy a sok érdeklődő miatt csak akkor tartja fenn nekik az autót, ha előleget utalnak.

A megtévesztett vevőkkel megegyezett egy bizonyos összegben, amelyeket többen el is utaltak az általa megadott számlaszámra. A férfi a tranzakciók után az átutalt pénzekkel együtt eltűnt és elérhetetlenné vált.

A szécsényi nyomozók a férfit csalás bűntett miatt kihallgatták, beismerő vallomást tett.

Nyitókép: Frankhoermann / Sven Simon / Sven Simon / DPA PICTURE-ALLIANCE via AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. november 22. 10:58
Nagyon olcsón adhatta el, máskülönben nem utaltak volna sokan előre. De ami nagyon olcsó, az nagyon gyanús ... kell, hogy legyen! Én is belementem egy ilyenbe, de csak 3000 Ft-om bánta.
Nehidd El
2023. november 22. 10:58
Az árnyékkormányban bérelt helye van.
Galsó Atya
2023. november 22. 10:54
Mekkora zseni már! Lenyomozhatatlan csalás. Tuti nem bukik le vele. . Na de azok az emberek is, akik utaltak neki, mégis mit képzeltek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!