Magyar egyetemen fogják oktatni a ChatGPT-t

2023. november 15. 18:20

Ez versenyelőnyt biztosíthat a hallgatók számára a munkaerőpiacon.

2023. november 15. 18:20
Boston Dynamics' Spot and ChatGPT

Együttműködési megállapodást kötött a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Promptmaster, ennek keretében elindítják az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzését, mely szabadon választható tárgyként fut majd februártól – olvasható a Portfolió oldalán.

A Neumann János Egyetem és a Promptmaster megállapodásban rögzítették, hogy közös lépéseket tesznek annak érdekében, hogy 

mind az egyetemi oktatók, mind a hallgatók kiaknázhassák az AI használatában rejlő lehetőségeket, teret adva a ChatGPT oktatási segédeszközként való alkalmazásának.

Ezen törekvésük részeként 2024 februárjában elindítják az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzését, így a diákok egy 2 kredites szabadon választható tantárgy keretében sajátíthatják el, hogyan nyerhetnek ki pontos, és jó minőségű válaszokat a nyelvi modellből. A kurzuson megszerzett készségek birtokában 

bármilyen szellemi munkát hatékonyabban, és gyorsabban végezhetnek el, amely versenyelőnyt biztosíthat számukra a munkaerőpiacon.

Nyitókép: Yasin Baturhan Ergin / Anadolu

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemissza-3
2023. november 15. 21:03
Jó persze, ők már általános iskolában nem fogják megtanulni.
bornemissza-3
2023. november 15. 20:45
Ez általános iskolai tananyag, nem egyetemi. Egyetemen a megalkotását kéne tanítani.
need-info
2023. november 15. 20:12
Lassan inkább a ChatGPT fog oktatni magyar egyetemen... Kell ez a butulás nekünk?
GrumpyGerald
2023. november 15. 19:37
Vendégelőadók: Morpheus és Trinity.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!