Átépítik az Árpád hídi horrorbaleset helyszínét

2023. november 14. 19:22

Jelentős közlekedésbiztonsági fejlesztéseket jelentett be Óbudán a BKK.

2023. november 14. 19:22

Új kerékpáros útvonal jön létre a Germanus Gyula parktól a Szentlélek téren át egészen a Flórián térig, és átalakul a Serfőző utca-Árpád fejedelem útja kereszteződése is a biztonságosabb közlekedés érdekében Budapest III. kerületében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

 A már meglévő Duna menti kerékpáros útvonalhoz a Nagyszombat utcai, illetve a Szépvölgyi úti HÉV-átjárónál lehet majd csatlakozni.

Az új kerékpársáv segítségével könnyebben megközelíthetők lesznek a lakott területek, ellentétben a Szépvölgyi útig, majd a Tímár utcáig a HÉV-vágányok és a Slachta Margit rakpart között kerítéssel elzárt területen vezető útvonallal – írta a BKK.

Mint olvasható, az Árpád fejedelem útján a meglévő gyalog- és kerékpárúttal párhuzamosan új, irányhelyes kerékpársávok épülnek, növelve az objektív biztonságot.

Az összefüggő kerékpározható hálózat megvalósítását szolgálja még Óbudán a Flórián téren megvalósuló kerékpárút-átvezetés is, ami egy régóta hiányzó kerékpározható kapcsolatot teremt a Vörösvári út, valamint az Árpád fejedelem útja és az Árpád híd között – írta a BKK.

A társaság kiemelte: cél, hogy biztonságosan kerékpározható útvonal jöjjön létre a Margit hídtól a Szentlélek téren át a Vörösvári út-Körte utca-Ágoston utca csomópontig. Az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően 

nemcsak a kerékpározás, hanem az egyéb közlekedési módok feltételei is javulnak.

Kiemelt helyszín a nyári gázols helyszíne

Mint írták, a beruházás megvalósulásával több kereszteződésben és útszakaszon is lényegesen csökkennek a közúti közlekedés veszélyei. 

Az egyik kiemelt helyszín a Serfőző utca-Árpád fejedelem útja kereszteződése, ahol a nyáron halálos kimenetelű gázolás történt.

A csomópontban a BKK megemeli és leszűkíti az útpályát a Serfőző utcából az Árpád fejedelem útjára jobbra kanyarodó sávban, ami 

elősegíti és arra ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy lassabban haladjanak át a kereszteződésen.

Továbbá piros útburkolati jellel teszik láthatóbbá mindkét kanyarodósávban a kerékpárút átvezetését, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolatot kialakítva biztosítják az akadálymentes és biztonságos gyalogosközlekedést. A fejlesztés során kicserélik a háromszögsziget aszfaltburkolatát és korszerűsítik a közvilágítást – olvasható a közleményben.

A kommüniké szerint a projekt zárását jelentő műszaki átadás-átvételi eljárás várhatóan december közepén fejeződik be.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. november 15. 11:17
"Pandaka pygmaea nov. 14. 20:44 »...az Árpád fejedelem útján a meglévő gyalog- és kerékpárúttal párhuzamosan új, irányhelyes kerékpársávok épülnek« MIÉRT?? " Mondjuk ennek oka lehet az is, hogy ne a gyalogosok között kerülgessék egymást a bingások — feltéve, hogy az úttesten lesz a kerékpársáv…
iimre
2023. november 15. 10:20
"packó_ nov. 14. 19:37 Nagyon szomorú vagyok a Mandi miatt. Az "Átépítik az Árpád hídi horrorbaleset helyszínét" címnek semmi köze a tartalomhoz, nem ott építik át az utat. Mi van a Mandival?" Ez egy tipikus klikkvadász cím, egy híroldal szempontjából kifejezetten ügyes címadás — tudod, az online oldalak a kattintásból élnek. :P
Jancsipapa
2023. november 15. 08:08
A gázolás azért nem egy tipikus baleset ...
iimre
2023. november 15. 02:28
"Pandaka pygmaea nov. 14. 20:44 »...az Árpád fejedelem útján a meglévő gyalog- és kerékpárúttal párhuzamosan új, irányhelyes kerékpársávok épülnek« MIÉRT?? " Mert a Csicskarácsony egy balfasz… :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!