A megszentelt tömegmészárlás

2023. november 04. 09:34

Lassan egy hónapja folyik a vita arról, hogy a Hamász gyalázatos akcióját minek nevezzük.

2023. november 04. 09:34
Gábor György
Gábor György
Népszava

„Az alábbiakban azt igyekszem alátámasztani, hogy a Hamász által végrehajtott vérengzés eszmeiségében, azaz vallási indíttatásában lényegi hasonlóságot mutat azokkal az ugyancsak vallási indíttatású pogromokkal, amelyek egy-egy rituális gyilkosság vagy szentséggyalázás vádját követően robbantak ki a középkorban.

Ezt is ajánljuk a témában

A Hamász nem egy terrorszervezet, hanem mudzsáhidek (Isten harcosai a dzsihád szent ügyében), akik a földjüket védik«

– mondta a minap Erdoğan, amit a török parlament lelkes vastapssal jutalmazott. Nem tennék kísérletet annak leírására, hogy a fenti kijelentést követően Orbán vajon a külpolitikai pávatánc mely, eddig még sosem látott koreográfiájának ellejtésére kényszerül Netanjahu és Erdoğan vigyázó tekintete előtt, ám a török elnökben valóságos koronatanút tisztelhetünk. 

Lassan egy hónapja folyik a vita arról, hogy a Hamász gyalázatos akcióját minek nevezzük: civilizáción kívüli barbárok ostromának, brutális terrortámadásnak, palesztin szabadságharcosok népük igazságáért folytatott hősies felszabadító küzdelmének, vagy – ahogy azt Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete tette – valóságos pogromnak.”

Nyitókép: Képmetszet

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 17. 11:06
Akkor most ki binárisan gondolkozó? Ja, hogyha Dr Miniszterelnök jóban Erdogannal, aki pedig most a palesztínok mellett vannak, akkor Orbán is palesztínpárti, tehát mégiscsak antiszemita, az Izreal-párti kiállása pedig bizonyára hazugság, hiszen melyik fontosabb, amit mond és tesz, vagy hogy jóban van Erdogannal? Nem kell válaszolni, tudom.
zsuzsa-963
2023. november 15. 10:15
Ha már itt tartunk, engem, mint katolikust, nagyon érdekelne, hogy kik gyilkolják halomra a gázai keresztényeket, akik hitükből kifolyólag nem akarják otthagyni otthonukat, templomukat. Érdekes módon erről nagy hallgatás van. Aki nincs tisztában a helyzettel olvassa el ezt: https://www.al-monitor.com/originals/2023/10/gazas-christians-stand-their-ground-despite-heavy-bombardment
Roadkill
2023. november 06. 08:46
egyről viszont nem lehet vita, ez a GGY az egyik legundorítóbb féreg bolsizsidó
auditorium
2023. november 05. 11:25
Mi köze van Erdo vallásához OV üzleti és békét hirdető útja????? Semmi. De jelenleg nem sikerül a cikkirónak mással áskálódnia. Mo-n TILTOTT a palesztinok melletti szélsőbal v. szélsőjobb anarchisták tüntetése, nem igy NB-ban, Fr.o-ban, Belgiumban, Németo.-ban, Olaszo-ban, Ausztriában, ahol tegnap bizony tüntettek Palesztináért, sőt Bécsben a zsidótemető falán Hiltert éltették. EZZEL foglalkozzon inkább és a növekvő antiszemitizmussal a liberális demokrata nyugat-európai országokban, kezdve Béccsel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!