Zombizás és árulózás: nem csak Kunhalmi volt dühös Karácsonyra a 2021-es visszalépése miatt, akadtak még bőven

2023. október 05. 13:43

Sokféle jelzővel illették döntése miatt a főpolgármestert.

2023. október 05. 13:43
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Még nem döntött Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti támogatásáról az MSZP – mondta az Indexnek adott interjújában az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, aki azt mondta: „Karácsony Gergely jól vizsgázott egy nagyon nehéz időszakban, és bírja a fővárosiak bizalmát, függetlenül attól, hogy 2021-ben visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Utóbbi miatt dühös vagyok rá, de Gergő a barátom.”

Nem ő volt az egyetlen, aki felelősnek tartja Karácsonyt a baloldali előválasztás második fordulója előtti visszalépése, majd a választási vereség miatt.

Az LMP-s Ungár Péter például többször is komoly hibának nevezte a főpolgármester döntését. A Magyar Hangnak adott interjújában egy 1-től 5-ig terjedő skálán ötösre, 

maximálisra értékelte a csalódást, amit Karácsony visszalépése miatt érzett. 

Mint mondta, a „baj nem is önmagában az, hogy ő visszalépett egy jobboldali konzervatív jelölt számára, hanem hogy utána azt mondta, szerinte nincs többsége Magyarországon a zöld rendszerkritikus baloldali gondolatnak. Szerintem ez nincs így.”

Voltak azonban ennél keményebb kritikák is. Leginkább a DK-sok estek neki a főpolgármesternek, 

Czeglédy Csaba szerint Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett.

Idén májusban pedig a főpolgármester-jelölti polémia kapcsán Gréczy Zsolt szúrt oda Karácsonynak. Ahogy az ATV műsorában fogalmazott: „Egy egyszázalékos pártból kilépett főpolgármesternek, azok után, amit csinált ezzel az ellenzékkel, amikor elüttette magát a villamossal és rászabadította erre az országra és az ellenzékre Márki-Zay Pétert, ennél egy kicsit nagyobb szerénységet és visszafogottságot javasolnék.” 

A baloldali megmondóember, Juszt László sem maradt ki a sorból, Facebook-posztjában gyakorlatilag Karácsonyt tette felelőssé a választási vereségért, míg az egykori SZDSZ-es Kőszeg Ferenc egyik írásában az MSZP zombijának titulálta Karácsonyt. 

A főpolgármester 2021-es visszalépésével egyébként alaposan kiakasztotta saját híveit is, akik a bejegyzések szerint nagyon csalódtak a politikusban. 


Nyitókép: Karácsony Gergely bejelenti visszalépését 2021. október 8-án. (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

 

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. október 05. 23:49
Óvodás Gerike ugyanúgy vesztett volna Orbán ellen mint makizaj.
vamonos
2023. október 05. 19:10
Miből gondolják, hogy ez a nagyranőtt kamasz, az ő értelmi képességeivel nagyobb eredményt tudott volna elérni, mint MZP? Ő is ugyanazt a mantrát mondta volna fel, csak rajta mindenki röhögött volna, míg MZP-t jól megutálta mindenki.
EX_Terminator
2023. október 05. 17:16
ti szarháziak tényleg azt képzelitek, hogy amikor a másik azt mondja hogy nem, hogy tűnjetek el a picsába, amikor kidob meg agyonüt benneteket mert szívóskodtok, nem gondolja komolyan és az kihívás a keringőre??? Na ti szarháziak!!! AKKOR TELJES JOGGAL ÜT AGYON CSINÁL KI MEG ÁLLÍT BÍRÓSÁG ELÉ BENNETEKET! FELFOGTÁTOK TI PATKÁNYOK???
states-2
2023. október 05. 16:35
Karógeri annyira nem hülye, tudta, hogy pont akkora verés vár rá, mint amit Makizaj kapott. Ezért lépett vissza. Ugyanis Magyarország nem az elhülyült Budapest, ahol, ha egy karóra ráírják, hogy komcsi, zokszó nélkül megválasztják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!