Orbán Pekingből: Blokkosodás és elzárkózás helyett Magyarország célja a gazdasági együttműködésünk fejlesztése

2023. október 16. 06:26

A magyar miniszterelnök kínai kollégájával tárgyalt.

2023. október 16. 06:26
null

Orbán Viktor hétfőn reggel Facebook-oldalára tett ki egy közös fotót, melyen épp kezet fog a kínai miniszterelnökkel. A magyar kormányfő a bejegyzéshez azt írta, hogy „Kína a világ második legnagyobb gazdasága és idén Magyarország legnagyobb külföldi befektetője”. 

Blokkosodás és elzárkózás helyett Magyarország célja a gazdasági együttműködésünk fejlesztése. Ezen dolgoztunk ma Kína miniszterelnökével”

– fűzte hozzá Orbán Viktor. 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. október 23. 03:26
-:))) Új kor! Vigyázó szemeteket ne Párizsra, Brüsszelre vessétek! PEKINGRE!
Palatin
2023. október 16. 14:00
Az unió Magyarország minden kezdeményezését meg fogja akadályozni, a "legyünk egységesek" szellemében. Ma már,- lehet, hogy véletlen és én csak képzelödöm -, bár mit is tesz az unió, az valahogy mindig a magyar érdekellel szembe megy. Nincs ebben valami szándékosság? Az unióban akkora az elhatározás, hogy felszámolja a kisebb tagállamok államiságát, nemzeti tudatát és ahhoz való ragaszkodását, hogy ilyet még a szovjet birodalmi kereszútunkon se láttunk Annyira talán még soha nem voltunk Európához lojálisak, mint manapság, és ennek ellenére soha nem gyülöltek bennünket annyira, mint manapság. A mis sorsunk nagyon hasonlít a zsidók sorsára. Trianon kapcsán fel is merült a franciák részéröl, hogy Magyrországot, mint Európától idegen "néptestet", teljesen fel kellene osztani a szomszédai között. Végül az angolok ehhez nem járultak hozzá, attól félvén, hogy a franciák túlságosan megerösödnek, ha a német érdekszféra teljesen befuccsol. Ne legyenek illuzióink, csak magunkra számíthatunk
B_kanya
2023. október 16. 13:44
"rockercicc 2023. október 16. 13:09 Kína ontja magából a silány minőségű szarokat. Nemhogy együttműködni nem lenne szabad velük, hanem büntetővámokat kell kivetni a szarjaikra, a termelést pedig visszahozni Európába!" A minőség nem teljesen igaz, bőven vannak jó minőségű cuccaik is, pld a mobiljaik fele, sőt negyedáron hozzák az épp aktuális iPhone szintjét tudásban. De valóban, vissza kellene hozni a termelést. Meg a "babatermelést" is Afrikából.
rockercicc
2023. október 16. 13:09
Kína ontja magából a silány minőségű szarokat. Nemhogy együttműködni nem lenne szabad velük, hanem büntetővámokat kell kivetni a szarjaikra, a termelést pedig visszahozni Európába! A covid is megmutatta, nagyon rossz irány, hogy a világ kiszolgáltatta magát kínának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!