Nem ismerte be a bűnösségét az a nő, aki 107 macskát és egy kutyát tartott egy kőbányai lakásban

2023. október 18. 16:36

A macskák közül több elpusztult.

2023. október 18. 16:36

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. október 18-án előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy nőt állatkínzás bűntettével vádolnak – írja a Fővárosi Törvényszék.

Közölték, hogy a nő a kőbányai 73 nm-es lakásában 107 macskát és egy kutyát tartott,

amelyek számára nem biztosított megfelelő körülményeket. Az állatokat – amelyek az elhanyagolás következtében külső- és belső paraziták okozta megbetegedésektől szenvedtek – az ürülékkel szennyezett lakásában bezárva tartotta, megfosztva így azokat az önellátástól.

A macskák közül több elpusztult, a kutyát pedig a fertőzés következtében kialakult betegsége miatt el kellett altatni. Mindezek ellenére az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be a bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le.

Nyitókép: ESRA TASKIN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2023. október 19. 14:11
A macska az egyik leghatékonyabb vadász, borzalmas felelőtlenség tartani. Mindent megfog és meggyilkol ami mozog, nem csak madarakat, bogarakat is. Kedvtelésből öl
pesszimista
2023. október 19. 05:32
A bak macskák főleg ha nagyjából egyforma erősek, párzás idején hatalmas harcot vívnak a párzás jogáért. A vesztes néha el is pusztul, de miden képen el kell hagyni lakhelyét. Az ilyenből kóbor macska lesz. Azért is szokták ivartalanítani a hímeket, hogy ez ne történjen meg. Mivel a falkában csak egy hím lehet és a nőstények ivarzása általában évszakhoz kötött nem lehet tudni , hogy egy hímnek mekkora háreme lehet.
pesszimista
2023. október 18. 21:27
Ha a fóliasátorba vagy az üvegházba berepül egy madár, az általában nem találja a kijáratot ezért rendszerint a macska szájában végzi.. Mivel rendkívül ügyes fára mászó a madarak fiókáit is elpusztítja mivel az egér mellett, ezeket szereti a legjobban.
Ehetős Odó
2023. október 18. 20:12
Régi vicc még az átkosból: - Szörnyű társbérletben lakom. A társbérlőm 60 macskát tart a szobában, elviselhetetlen bűz van, szinte levegőt sem lehet venni! - Miért nem tetszik kinyitni akkor az ablakot? - Hogyisne! Hogy elrepüljön a 200 galambom?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!