Ha Nagy Zsolt ennyire segíteni akar, hát menjen ki a frontra azzal a szúrós nézésével – és majd ott döntse el, hogy kell-e még fegyvereket küldeni

2023. október 06. 04:56

Amit a színész úr elővezet, az új szint, valljuk be. Engem mindig meglep, hogy ezek az emberek nyugodtan tudnak aludni éjszakánként.

2023. október 06. 04:56
null
Bokor Gábor
Mandiner

Van ez a Nagy Zsolt nevű színészünk, aki becsülettel végzett munkája mellett rendre megszólal közéleti témákban is. Ezzel még nagy baj nem lenne, számos társa viselkedik hasonlóan. Azonban az RTL-en futtatott sorozatceleb rendszerint annyira túltolja a biciklit, hogy amellett jóérzésű ember nem mehet el szó, jelen esetben írás nélkül.

A „Lepjük meg Putyint” Facebook-oldalra került fel nemrég egy rövid videó, amelyben a színművész úr mindenkit arra buzdít, hogy támogassa Ukrajnát. 

Pacifista vagyok. Hiszek abban, hogy mindenkinek joga van megvédeni a szülőhazáját, szabadságát és szeretteit. Ha virágokkal lehetne békét teremteni, akkor virágokra gyűjtenék”

– mondja Nagy, majd pimaszul, a rá jellemző szúrós tekintettel a kamerába néz és arra kéri a nézőket: támogassák az ukrán hadsereget.

Ezt is ajánljuk a témában

Szép, mit ne mondjak. Több mint másfél éve dúl a szomszédban a háború, a béke egyelőre még nagyon messze, mert egyik (nagy)hatalom sem hagyja abba az értelmetlen pusztítást.

Erre idejön színművész úr és arra buzdítja a kedves nézőt, hogy a háború okozta gazdasági válság kellős közepén a pénzéből arra áldozzon, hogy a Nyugat fegyvereket küldözgessen.

Ez azért egy új szint, valljuk be: eddig különböző országok nagyjából önként határoztak úgy, hogy a saját fegyvereikből adnak az ukránoknak; ma már ott tartunk, hogy a civilek pénzét kérjük el, abból veszünk fegyvert, amit odaadunk Kijevnek. Mindig meglep, hogy ezek az emberek nyugodtan tudnak aludni éjszakánként, de ez másik kérdés. 

A színész a videóval a cseh védelmi minisztérium és a prágai ukrán nagykövetség közös adománygyűjtő projektjéhez csatlakozott. A „Fegyvereket Ukrajnának” projekt honlapján tételesen felsorolják, hogy milyen fegyvereket próbálnak összegründolni.

A beérkezett adományokból eddig tízmilliárd forintnyi eszközt küldtek Kijevnek. Megjegyzik, az adakozók kapnak számlát, így ez pont olyan, mintha humanitárius segélyre adna valaki pénzt.

Csakhogy a humanitárius segély célja a háború okozta áldatlan állapotok javítása. Élelmiszer, gyógyszer, hasonlók. Ez meg fegyver. Tank, harckocsi, rakéta, RPG, efféle kedves dolgok.

Ukrajna támogatása nemes cél, ám Nagy Zsolték pont abba az ostoba hibába esnek, hogy azt hiszik, a békét csak fegyverrel lehet elérni. Én mondjuk a tűzszünetben és a tárgyalásokban hiszek, és végtelenül elkeserítő, hogy egyesek fegyverre tarhálnak, hogy azzal emberek életét oltsák ki a „nemes cél” érdekében. 

Nagy Zsolt pedig, ha ennyire segíteni akar, menjen ki a frontra, ott majd eldöntheti, tényleg kell-e még fegyver oda. 

És egy kis fun fact a végére: a cseh program a honlapján több támogatót is feltüntetett, mint a Bloomberg, a Forbes, a Telex vagy a Portfólió. Miután erről hírt adtunk, mindkét magyar lap jelezte, nem is értik, hogy kerültek fel a „Fegyvereket Ukrajnának” listájára.

Nem sokkal később az állítólagos sajtótámogatók lekerültek a honlapról.

Érdekes projekt, mit ne mondjak. Azt is megnézném, aki ezután még a megkeresett vagyonából ad nekik bármire is. 

(Nyitókép: képernyőfotó)

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2023. november 17. 16:49
A faszzongorista neje milliókért vásárolt aranyat, gyémántot a jenkiknél. Adja bele a háborúba ő! Egyáltalán miből vannak a milliói? Meg a többi tömeggyilkos!
Gusztiapu
2023. október 08. 16:17
Pacifista vagyok, küldj fegyvert! Hát, ez nekem nagyjából olyan, mint harcolni a világbékéért, vagy ba..ni a szüzességért.
FeketeFehér
2023. október 07. 20:19
Bokor Gábor semmit, de semmit nem tesz a béke érdekében, de fikázza azokat, akik tesznek valamit.
Simono
2023. október 07. 09:55
De akkor miért vásárol Magyarország fegyvereket, hiszen ha jól értem a véleményeket, rögtön leteszi majd ha megtámadják. Nincs ellenemre, de akkor ez nem felesleges kiadás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!