A Magyarországra érkező vendégmunkások ellen hergel egy osztrák lap

2023. október 13. 20:29

A Kronen Zeitung szerint ellentmondásos, hogy miközben Orbán Viktor mindenáron megpróbálja megállítani a veszélyes migránsokat, a vendégmunkásokat beengedi Magyarország – pedig a kettő között nincs semmiféle összefüggés.

2023. október 13. 20:29
null

Szándékosan megpróbálja összemosni a déli határon lövöldöző migránsok ügyét a kizárólag a hiányszakmákba, dolgozni érkező vendégmunkásokkal a Kronen Zeitung. Az osztrák lap azt írja, „Orbán Viktor bevándorlásellenessége ellenére egyre több harmadik országból érkező vendégmunkást alkalmaznak Magyarországon".

Ezt is ajánljuk a témában

Pedig a szigorú szabályok alapján érkező vendégmunkások nem hozhatják maguk után a családjukat és nem telepedhetnek le Magyarországon. Ráadásul a szakértők szerint

a Fülöp-szigeteki vendégmunkások 30 százalékkal jobban teljesítenek bármelyik más dolgozónál.

Lelkiismeretesen, szorgalmasan bejárnak dolgozni, precízen elvégzik a feladatukat, mert így szocializálódtak, tehát szükség van rájuk azokon a területeken, amelyeknél a szinte teljes foglalkoztatottság mellett munkaerőhiány lépett fel.

A Kronen Zeitung egyik szerzője egyébként egy évvel ezelőtt még azt ünnepelte, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó utalni a Magyarországnak jogosan járó forrásokat, mert „a Bizottságnak elege lett abból, hogy Magyarország méltatlanul kezeli a demokrácia alapelveit”.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Mohammad Halid

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. október 15. 16:28
Guruló dolláros hazaárulók és a külföldi vörös barátaik számára a megszálló betolakodó palesztin terroristák menekültek eu felemelők .
Kormánypárti2
2023. október 14. 01:54
De a nyugat magyarországi rabszolgák azok jók nekik, mert ők maguk lusták mint a tetűk. Nem bírnak kibújni a náci bőrükből a virágesős anschussosok.
I feel the earth move under my feet
2023. október 13. 22:50
"Tommaso 2023. október 13. 21:56 A Magyarországra tömegesen érkező iszlamista vendégmunkások valóban komoly veszélyt jelentenek hazánkra és Európára is," Dolgozni jönnek, a dolgainkba nem ugatnak bele, nem úgy mint a fajtád. Húzz haza a picsába a Negev "partjára".. ott minden is jó!
Uztu
2023. október 13. 22:18
Szertenéz és nem lelé honját a hazában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!