A magyar kormány ingyen ment ki civileket Izraelből, az USA és Németország ezért pénzt kér – Breuer Péter a Mandinernek

2023. október 16. 18:25

A Heti TV vezetője lapunknak elmondta: vannak olyan médiumok, amelyek fake news-ból tájékozódnak és elfelejtik azt, hogy kilenc napja ártatlan civil állampolgárokat mészároltak le.

2023. október 16. 18:25
Israeli military mobility on the Gaza border
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nagy port kavart a hazai közéletben, hogy a másfél hete kirobbant izraeli háború során egyes nagy olvasottságú hazai és külföldi híroldalak a látszatra sem adva erősen palesztinbarát álláspontot foglalnak el. Nem ment el szó nélkül a Telex háborús tudósítása mellett többek között Somogyi Zoltán szociológus és Ungváry Krisztián történész sem, akik arra is felhívták, hogy a lapnál egyirányúak a címadások és a kiemelések is. 

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a lap háborús hírfolyamában átvett az amerikai CNN-ről egy hírt, melyben arról írtak, hogy egy gázai kórházban már fagyisautókat használnak hullaházként. Ungváry Krisztián felhívta azonban a figyelmet, hogy a magyar portál valódi kórháznak titulál egy terrorszervezeti létesítményt.

Aki beleolvas, az minden kommentár nélkül megtudhatja, hogy a kórház neve al-Aksza Mártírok Kórház. Érdemes kibontani ennek a létesítménynek az elnevezését, annál is inkább, mert itt az a hamis látszat keletkezik, hogy a kórház az kórház, és itt csak civil áldozatokról van szó” 

– fogalmazott, majd hozzátette, az al-Aksza Mártírok egy Hamasszal szövetséges terrorszervezet, amely Izrael teljes eltörlésére szólít fel.

Ezt is ajánljuk a témában

Somogyi Zoltán szociológus a Telex elfogult, egyirányú címadása és kiemelése miatt szólalt fel, mint írta: „az adatok palesztinok, a helyzet, hogy az izraeli hadsereg előre bejelenti, hogy mit fog lőni, Egyiptom mint arab ország határt elzáró magatartása, a civilek túszként tartása palesztin oldalról….meg sem jelenik ezekben az órákban”.

Breuer Péter, Európa egyetlen zsidó tévéjének, a Heti TV-nek az alapító-főszerkesztője a Mandinernek ezzel kapcsolatban felháborodásának adott hangot. 

Vannak olyan médiumok, amelyek fake news-ból tájékozódnak és elfelejtik azt, hogy kilenc napja ártatlan civil állampolgárokat mészároltak le, vágták le csecsemők fejét”

– mondta a Mandinernek Breuer Péter.

Az újságíró úgy folytatta, mindezt a sajtóorgánumok teszik, „ahelyett, hogy odafigyelnének arra, hogy Orbán Viktor pénteken azt mondta, zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben”.

A magyar kormány azon dolgozik, hogy kimentse a bajba jutott magyar állampolgárokat Izraelből ingyen és bérmentve, eközben az Egyesült Államok és Németország ezért pénzt kér”

– közölte.

Ezt is ajánljuk a témában

Breuer Péter felidézte, a BBC sem mondta ki, hogy a palesztin támadók gyilkos, fegyveres terroristák, „mindenféle széplelkű neveket adtak nekik”.

Ez nem jelenti azt, hogy ha vannak nemzetközi hírállomások, akik fake newsokat közvetítenek, azokat szó szerint át kell venni. Az al-Dzsazíra működését az izraeli biztonsági hatóságok felfüggesztették azért, mert Izrael ellenségét adatokkal látták el”

– mondta a Heti TV főszerkesztője, aki szerint még szerencse, hogy a magyar médiumok zöme, akiknek „nem mindig sikerül megtalálni az igazi forrást és az igazságot, nem segítenek be a palesztin terroristáknak abba, hogy vétlen embereket végezzenek ki”.

Nyitókép: Saeed Qaq / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizokkentido
2023. október 17. 07:05
"amelyek fake news-ból tájékozódnak" Újabb anglomán ostoba.
Hekimeki
2023. október 16. 22:17
Minden más országból érkező szar, fos gecire van pénz de a magyarok dögöljenek meg a jó kurva anyátokat ❗❗❗❗❗😠😠😠😠😠
Uztu
2023. október 16. 21:25
Ha a fidesz annak a tizedét költené a magyarokra mint amit a külföldiekre pocsékol máris nem kellene etiópokat hozni dolgozni.
T. Péter
2023. október 16. 21:07
"fake newsokat közvetítenek," Köszönjük, Emese, magyarul nem megy? Egyébként, akkor már tegyük hozzá nyugodtan: nyolcvan éve törvény Amerikában, hogy ilyenkor elvileg vissza kell fizetni. Ettől még jó párszor döntöttek úgy, hogy elengedik, de kábé a világháború óta így szól a törvény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!